علوم سیاسی
براساس نظریه مرشایمر یا رئالیسم تهاجمی قدرت های بزرگ به دنبال هژمونی و سیطره حداکثر بر منابع جهانیاند و قدرت های بزرگ از همدیگر می ترسند. در نظر قدرتهای بزرگ بقیه ی قدرت ها تهدید محسوب می شوند. با توجه به موقعیت خاص خاورمیانه و منابع سرشار نفتی و گازی هر کشور قدرتمند منطقه ای برای قدرت های بزرگ جهانی از جمله ایالات متحده تهدید به حساب می آید که می توان به قدرت دو کشور ایران و عراق زمان صدام اشاره کرد که سیاست قدرت های بزرگ بر این استوار بودکه جنگ فرسایشی مابین دوطرف در جریان باشد و هیچ کدام برتر جنگ نباشند تا جایی که از قدرت آنها کاسته شود.
بعد از جنگ ایران و عراق، با حمله ی ناگهانی صدام حسین به کویت این ترس شدت گرفت که مسئله دسترسی عراق به چاه های کویت برای جوامع غربی و صنعتی مشکل آفرین شد. بنابراین در ائتلافی، کشورهای صنعتی و غربی و ژاپن صدام را از کویت عقب راندند. در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با ایدئولوژی اسلام محور و تقابل گویی با سیاست های ایالات متحده و همچنین برخورداری از موقعیت استراتژیکی و ژئواکونومیکی و وسعت جغرافیایی و نیروی سرشار انسانی تهدیدی برای منافع غرب از جمله آمریکا و متحد استراتژیک او اسرائیل در منطقه خاورمیانه محسوب می شود.
در نتیجه سیاست های این دو قدرت در منطقه بر مهار جمهوری ا.ا. و در جهت تضعیف این کشور می باشد. مر شایمر خاطر نشان میسازد که قدرت های بزرگ باید بر توزیع نظامی و قدرت پنهان نظارت داشته باشند و هر کجا و هر زمان توانستند موازنه قدرت را به نفع خود تغییر دهند.
در این راستا می توان به فعالیت های اطلاعاتی سیا و موساد در مرزهای ایران اشاره کرد، یا پایگاه های اطلاعاتی آنها در کردستان عراق و آموزش نیروهای موسوم به «پیشمرگه» که به دنبال کسب اطلاعات از قدرت نظامی ایران و نیروگاه های هسته ای هستند مثال زد. مر شایمر برای تغییر موازنه قدرت دو فرمول یا راه حل را ارائه می دهد 1- موازنه خارجی 2- ادله مسئولیت.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه 2
1.2 طرح مسأله 3
1.3 انگیزه و اهمیت تحقیق 4
1.4 سئوال اصلی 7
1.5 فرضیه ی تحقیق 7
1.6 تعریف مفاهیم و واژگان اختصاصی 7
1.7 روش گردآوری داده ها 11
1.8 محدودیت تحقیق 11
1.9 سازماندهی تحقیق 12
فصل دوم: چارچوب نظری و مفهومی پژوهش
واقع گرایی، چارچوبی نظری برای فهم عملکرد قدرتها
رئالیسم در روابط بین الملل
نو واقع گرایی
نو واقع گرایی
فرضیات نو واقع گرایی
نو واقع گرایی مرشایمر
موازنه قدرت از دید مرشایمر
نظام بین الملل از دیدگاه مرشایمر
سیاست خارجی از منظر مرشایمر
هژمون از دیدگاه مرشایمر
نظم جهانی مرشایمر
فصل سوم: شرایط تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و ژئوپلیتیکی کرد
3.1 اعقاب کرد از دید افسانه 42
3.2 منشأ کُرد از دید واقعیت 45
3.3 زبان 49
3.4 خط 54
3.5 مذهب 56
3.6 جمعیت کردها 62
3.7 اوضاع اجتماعی و سیاسی کردها 71
3.8 سرزمین و جغرافیایی کوهستان 75
3.9 رابطه ی کردها با ایرانیان 78
3.10 انشقاق و جدایی مناطق کرد نشین از مام وطن (ایران) 81
3.11 ظهور ناسیونالیسم 84
3.12 مضار و منافع ناسیونالیسم 94
3.13 تولد دولت منطقه ای در کردستان عراق 100
3.13 تأثیرات اقلیم کردستان بر پیرامون 103
منابع