سایت کاریابی جویا کار

خصوصیات سازگاری و انواع آن و بررسی عوامل موثر بر ناسازگاری

دسته بندي: مقالات
1 بهمن
روانشناسی و علوم تربیتی

این پایان نامه در مورد سازگاری در روانشناسی و با موضوع خصوصیات سازگاری و انواع آن و بررسی عوامل موثر بر ناسازگاری می باشد. سینها و سینگ (1993) انواع سازگاری را به صورت زیر توصیف کرده اند: الف) سازگاری آموزشی، ب) سازگاری عاطفی، ج) سازگاری اجتماعی

سازگاری امری نسبی است و انسان‌ها به درجات مختلف به سازگاری دست می‌یابند، اگر می‌توانستیم بر پایه ضوابط معتبر علمی درجات سازگاری افراد جامعه را اندا‌زه‌گیری و سپس در یک منحنی توزیع پیاده کنیم، به احتمال قوی منحنی نرمال به دست می‌آوریم، به این ترتیب که در یک طرف منحنی اقلیت کوچکی بسیار ناسازگار و در طرف دیگر منحنی اقلیتی بسیار سازگار وجود خواهد داشت و در میان این دو گروه اکثریت کم و بیش سازگار قرار می‌گیرند، بنابراین می‌توان گفت که حد و مرز مشخص به طور مطلق ناسازگاری را از سازگاری جدا نمی‌کند.

اکنون بسیاری از روان‌شناسان گمان می‌کنند که اگر اصطلاح سازگاری در معنای همنوایی با اعمال و اندیشه‌های دیگران تلقی شود، در این صورت چنان باری از تلویحات منفی در بر خواهد داشت که دیگران نمی‌توانند توصیفی از شخصیت سالم به دست بیاورند. روان‌شناسانی چون راجرز و مازلو بیشتر بر ویژگی‌های مثبت نظیر آفرینندگی و شکوفایی استعدادهای بالقوه تاکید دارند. هر یک از این نظریه‌پردازان نگرش منحصر به فرد خود را برای سازگاری و رشد روانی عرضه می‌کنند و استعداهای بالقوه آدمی را برای بهتر شدن یا بیشتر شدن از آنچه هست از نظری متفاوت می‌بینند. شاید کلی‌ترین ویژگی فرد سازگار آن است که نسبت به خود واقع‌بین است، به این معنا که درباره انگیزه‌هایش خود را فریب نمی‌دهد و هدف‌های قابل دسترسی برای خود طرح می‌کند، لذا از تعارضات غیرلازم پرهیز می‌کند و با مشکلات شخصی خود به طور عینی برخورد می‌کند. شخص سازگار کسی است که می‌تواند انگیزه‌ها و هدف‌هایش را تغییر دهد بدون آنکه آنها را با مکانیزم‌های دفاعی تغییر شکل دهد. فرد خوب سازگار یافته کسی است که صفات و ویژگی‌های گوناگون او با هم در ارتباطند. در عین حال که سازگاری کامل وجود ندارد، ولی سازگاری مطلوب احتمالاً هنگامی رخ می‌دهد که بین آنچه فرد راجع به خود می‌اندیشد با آنچه دیگران درباره او می‌اندیشند توافق منطقی وجود داشته باشد(آموزگار، 1388).

فهرست مطالب
تعریف نظری سازگاري
تعریف عملیاتی سازگاري
فصل دوم: ادبیات و پیشینة تحقیق
1-2 مقدمه 12
2-2 تعريف سازگاري 15
3-2 نظریات سازگاری 17
1-3-2 نظريه‌ي روان پویشي 19
2-3-2 نظريه‌ي يادگيري 21
3-3-2 نظريه‌ي اجتماعي- شناختي 21
4-3-2 نظريه‌ي پديدار شناختي 22
5-3-2 نظريه‌ي تحولي 23
4-2 ابزارهای مورد استفاده برای سنجش سازگاری 25
5-2 انواع سازگاری 26
6-2 مدل های سازگاری 27
7-2 خصوصیات سازگاری 28
8-2 ویژگی های افراد سازگار 29
9-2 عوامل موثر بر ناسازگاری 30
20-2 پیشینه‌ی تحقیق
1-20-2 مطالعات صورت گرفته در خارج از کشور
2-20-2 مطالعات صورت گرفته در داخل کشور


فهرست منابع

قيمت فايل:22000 تومان
تعداد صفحات:56
تعداد اسلايدها:56
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی