سایت کاریابی جویا کار

پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون 2003 با نمره گذاری، روایی و پایایی

دسته بندي: مقالات
21 دی
روانشناسی و علوم تربیتی
تفسیر و تحلیل پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون 2003

اين پرسش‌نامه را کونور و ديويدسون (٢٠٠3) با مرور منابع پژوهشی ١٩٩١-1979 در حوزه تاب‌آوری تهيه كردند. بررسی ويژگی‌های روان‌سنجی اين مقياس در شش گروه، جمعيت عمومی، مراجعه کنندگان به بخش مراقبت‌های اوليه، بيماران سرپايی روان‌پزشکی، بيماران با مشکل اختلال اضطراب فراگير، و دو گروه از بيماران استرس پس از سانحه انجام شده است. تهيه‌ کنندگان اين مقياس بر اين باورند که اين پرسش‌نامه به خوبی قادر به تفکيک افراد تاب‌آور از غير تاب‌آور در گرووه‌های بالينی و غير بالينی بوده، و می‌تواند در موقعيت‌های پژوهشی و بالينی مورد استفاده قرار گيرد.

نمره گذاری پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون 2003

پرسش‌نامه‌ی تاب‌آوری کونور و دیویدسون 25 عبارت دارد که در یک مقیاس لیکرتی بین صفر (کاملأ نادرست) تا پنج (همیشه درست) نمره گذاری می‌شود.طیف نمرات آزمون بین 0 تا 100 قرار دارد.نمرات بالاتر بیانگر تاب‌آوری بیشتر آزمودنی است(کونور و دیویدسون،2003).


پایایی و روایی پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون

ویژگی های روان‌سنجی
اعتبار خارجی: نمرات مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون با نمرات مقیاس سرسختی کوباسا همبستگی مثبت معنادار و با نمرات مقیاس استرس ادراک شده ومقیاس آسیب‌پذیری نسبت به استرس شیهان همبستگی منفی معناداری داشتند،که این نتایج حاکی از اعتبار همزمان این مقیاس است.
اعتبار افتراقی:نمرات پایایی خارجی: کونور و دیویدسون ضریب آلفای کرونباخ مقیاس تاب‌آوری را 89٪ گزارش کرده‌اند.همچنین ضریب پایایی حاصل از روش بازآزمایی در یک فاصله‌ی 4 هفته‌ای87 ٪ بوده است.
پایایی ایرانی: این مقیاس در ایران توسط محمدی (1384) هنجاریابی شده است.وی برای تعیین پایایی مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون از روش آلفای کرونباخ بهره گرفته و ضریب پایایی 89 ٪ گزارش کرده است.

مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون در هنگام شروع آزمایش و همچنین هنگام خاتمه با نمرات مقیاس تجربه ی جنسی آریزونا همبستگی معناداری نداشت. این مطلب حاکی از اعتبار افتراقی آزمون است.

اعتبار ایرانی: برای تعیین روایی این مقیاس نخست همبستگی هر عبارت با نمره کل مقوله محاسبه و سپس از روش تحلیل عامل بهره گرفته شد. محاسبه همبستگی هر نمره با نمره کل به جز عبارت 3، ضریب‌های بین 41 ٪ تا 64 ٪ را نشان داد.سپس عبارات مقیاس به روش مؤلفه های اصلی مورد تحلیل عاملی قرار گرفتند. پیش از استخراج عوامل بر پایه ی ماتریس همبستگی عبارات، دو شاخص KMO و آزمون کرویت بارتلت محاسبه شدند. مقدار KMO برابر 87 ٪ و مقدار خی دو در آزمون بارتلت برابر28/5556 بود که هر دو شاخص کفایت شواهد برای انجام تحلیل عامل را نشان دادند (کونور و دیویدسون،2003).


جدول (3-3) آزمون آلفاي كرونباخ بر روي متغیر تاب‌آوری
متغیر تعداد گویه ضريب آلفا كرونباخ
تاب‌آوری 25 90٪

پرسشنامه مورد استفاده دیگر مربوط به پرسشنامه تاب‌آوری بوده که با توجه به جدول (3-3) مشاهده مي كنيم ضريب آلفاي به دست آمده براي تاب‌آوری 90٪ بوده که این مقدار عالی است و سؤالات در حد عالی گویا بوده اند.

قيمت فايل:8000 تومان
تعداد صفحات:6
تعداد اسلايدها:6
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی