سایت کاریابی جویا کار

دیدگاه های و رویکردهای کارآفرینی در سازمان و بررسی مدلهای آن

دسته بندي: مقالات
21 دی
مدیریت

این پایان نامه در مورد کارآفرینی سازمانی می باشد که در آن به بررسی دیدگاه های و رویکردهای کارآفرینی در سازمان و تشریح مدلهای آن می پردازیم.پس از مفهوم شناسی کارآفرینی و انواع کارآفرینی،به تشریح ضرورت کارآفرینی در سازمان می پردازیم . بعد از آن فرآیند کارآفرینی سازمانی رو بصورت کامل تشریح می کنیم.در یکی از مباحث مهم به بررسی دیدگاه های و رویکردهای کارآفرینی در سازمان پرداخته می شود. .انواع مدل های کارآفرینی سازمانی نیز یکی از در آخر مورد بررسی قرار می گیرد.

ضرورت كارآفريني در سازمان

امروزه بسياري از شركت‏ها به لزوم كارآفريني شركت پي برده‏اند. در واقع اين گونه تغيير گرايش در استراتژي، در پاسخ به سه نيازي است كه بر شركتها تحميل گرديده است:
1) افزايش سريع رقباي جديد
2) ايجاد حس بي‏اعتمادي نسبت به شيوه‏هاي مديريت سنتي در شركت‏ها
3) خروج بهترين نيروهاي كار از شركت‏ها و اقدام آنها به كارآفريني مستقل


در خصوص نخستين مورد، يعني رقابت بايد اشاره نمود كه اين عامل با شتابي كه در سالهاي اخير به خود گرفته تمامي شركت‏ها را به ستوه آورده و حتي صنايعي را كه در فناوري‏هاي پيشرفته فعاليت دارند نيز امروزه با رقباي بسياري مواجه نموده است. سرعت نوآوري و ارائه محصولات جديد به قدري سرعت يافته كه تغييرات، ابتكارات و بهبودها به امري عادي در بازارهاي فروش تبديل شده است. از اين رو شركتها يا بايد به نوآوري بپردازند يا اينكه محكوم به فنا مي‏باشند.

دوم اينكه با توجه به حركت سريع محيط به سوي پيچيدگي بيشتر و عدم پايداري در شرايط محيطي و بازار، شيوه‏هاي سنتي مديريت نمي‏تواند پاسخگوي اينگونه چرخشهاي شديد در محيط بوده و عدم تطبيق سريع آن با شرايط تصميم‏گيري در چنين محيط‏هاي جديدي، نوعي بي‏اعتمادي را نسبت به سبكهاي مديريت سنتي ايجاد نموده است.

سومين مشكل، ترك شايسته‏ترين افراد شركت براي اقدام به كارآفريني مستقل مي‏باشد. از علل اصلي تشويق افراد به ترك شركت‏هاي خود مي‏توان به پاداشهاي حاصل از كارآفريني مستقل همچون رفاه اقتصادي و اجتماعي، شهرت و استقلال در تصميم‏گيري اشاره نمود و همين عوامل سبب مي‏شود تا كاركنان جوان و با سابقه شركتها بيش از پيش به كارآفريني ترغيب شوند.

از سوي ديگر، شكل‏گيري بازارهاي سرمايه به صورت يك صنعت نوين و تمايل آن به سرمايه‏گذاري مخاطره‏آميز سبب شده تا كارآفرينان با سهولت بيشتري نسبت به گذشته براي تحقق فكرها و اجراي پروژه‏هايشان به منابع مالي دست پيدا كنند. به طور كلي پيشرفت سريع دانش و فناوري، تغيير روندهاي جمعيت‏شناختي همچون افزايش سطح تحصيل، اشتغال زن و مرد به كار در خانواده‏ها، و افزايش طول عمر و سالخوردگي جمعيت، و حضور اثربخش بازارهاي سرمايه و آشنايي بيش از پيش مديران با پديدة كارآفريني سبب گرديده تا گرايش به كارآفريني در استراتژي شركت‏ها شديداً مورد تأكيد قرار گيرد (Fry,2001:72).


فهرست مطالب

2-1 مقدمه 13
2-2 مفهوم كارآفريني 15
3-2 نوع‏شناسي كارآفريني 25
1. كارآفريني پايدار 24
2. كارآفريني اشتراكي : 25
3. كارآفريني مدني : 25
4. كارآفريني پاسخگو : 25
1. كارآفريني فردي 26
2. كارآفريني درون سازماني 27
3. كارآفريني سازماني يا سازمان‏هاي كارآفرينانه 28
4-2 ايجاد سرمايه؛ حاصل كارآفريني سازمانی 34
جدول 1-2: سير تاريخي ابداع واژه‏ها در خصوص القاي كارآفريني در سازمان‏ها 37
5-2 ضرورت كارآفريني در سازمان 37
6-2 سير تطور كارآفريني در سازمان 38
7-2 مفهوم كارآفريني سازماني 43
8-2 فرآيند كارآفريني سازماني 45
9-2 موانع كارآفريني سازماني 47
ماهيت سازمان‏هاي بزرگ 45
- نياز به سودهاي كوتاه مدت 47
- فقدان استعداد كارآفرينانه 47
- شيوه‏هاي ‏نادرست پاداش 47
10-2 دیدگاهها و رویکردهای کارآفرینی 50
1-10-2 كارآفريني از ديدگاه اقتصاددانان 50
2-10-2 كارآفريني از ديدگاه محققين علوم رفتاري 61
3-10-2 كارآفريني از ديدگاه دانشمندان مديريت 66
11-2 انواع مدلهاي كارآفريني 76
- مدلهاي محتوايي 78
- مدلهاي فرآيندي 78
الف) فرآيند رويدادي 79
شكل 1-2 فرآيند شكل گيري فرآيند كارآفريني 80
منابع
قيمت فايل:37000 تومان
تعداد صفحات:115
تعداد اسلايدها:115
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی