مدیریت
رهبري تحول آفرين فرآيندي است كه در آن رهبران و پيروان يكديگر را به سطوح بالاتري از اخلاق و انگيزش سوق مي دهند ( کوثرنشان و همکاران؛1391). رهبري تحول آفرين زماني تحقق مي يابد كه رهبر علايق كاركنانش را به كار افزايش دهد و آنان را از هدف ها و ماموريت ها آگاه سازد و پيروانشان را تشويق كند كه فراتر از منابع فردي بينديشند (Nazari et al, 2012).
رهبر تحول گرا از رسالت يا بينش سازمان آگاهي ايجاد مي كند و همكاران و پيروان را براي سطوح بالاتر توانايي و پتانسيل، توسعه مي دهد. علاوه بر اين، رهبر تحول گرا همكاران و پيروان را تحريك مي كند كه فراسوي منافع خودشان به منافعي توجه كنند كه به گروه بهره برساند (یعقوبی و اورعی؛1391).
از عناصر اصلی رهبری تحول گرا می توان به موارد زیر اشاره کرد(Ibraheem et al, 2011):
• داشتن اهداف والاتر. این مدیران عمدتاً عشق عمیقی برای اهداف و مخاطبان خود دارند. اهدافی که برایشان سودآور هستند برای آنها ارزش درونی دارند که اغلب راهحلهایی را خلق کرده و به اشتراک میگذارند که به کاربران کمک میکند به اهداف خود برسند.
• در اولویت قرار دادن نقاط قوت سازمان. این رهبران اهداف والای خود را بر اساس رشد و صمیمیت کارمندان خود و سپس نجات سازمان در مقابل تغییرات بازار، اولویتبندی میکنند. و در تمام این موارد التزام به فرهنگ مشارکت، هم از نظر فیزیکی و هم از نظر احساسی، دارند.
• پیگیری نوآوریهای صنعتی. یکی از مسائلی که عشق دوطرفه بین مدیریت تحولگرا و کاربران نامیده میشود، تمایل به رسیدن به راه حلهای جدید انجام امور میباشد که در جهت کمک به کاربران خود از طریق استفاده از تجربیات آنها برای رسیدن به اهداف جدید است.
• تاریخچه نجات و پیشرفت از طریق تحولات داخلی. رهبران تحولگرا اغلب تاریخچهای از تحولات داخلی دارند که برخی از آنها مخزنی از دانش و شعور سازمانی را ایجاد میکنند که منجر به فهم آنها از تحولات مربوط به علایق کارمندان خود میشود.
فهرست مطالب
تعریف نظری رهبری تحول گرا
تعریف عملیاتی رهبری تحول گرا
رهبری تحول گرا
2-2-1) مقدمه
2-2-2) تعاريف و مفاهیم رهبري تحول گرا
2-2-3) عناصر کلیدی رهبری تحولگرا و دستاوردهای آن
2-2-4) روش تبدیل شدن به یک رهبر تحولگرا
2-2-5) ویژگی های رهبری تحول گرا
2-2-6) مشکلات رهبری تحول گرا
2-2-7) عوامل مؤثر برسبك رهبري تحول گرا
2-2-8) توسعه رهبري تحول گرا
2-2-9) هوش هیجانی و رهبری تحول گرا
بخش دوم پیشینه تحقیق در مورد رهبری تحول گرا
2-4-1) پیشینه مطالعاتی در داخل کشور
2-4-2) پیشینه مطالعاتی در خارج از کشور
منابع