سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق شاخص های عملکردی بیمارستان 42 صفحه

دسته بندي: مقالات
12 دی
مدیریت

این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق شاخص های عملکردی بیمارستان می باشد. در بخش اول چارچوب و مبانی نظری شاخص های عملکردی بیمارستان تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق شاخص های عملکردی بیمارستان در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

بیمارستان و شاخص های بیمارستانی
بیمارستان به عنوان شاخص ترین مرکز ارائه خدمات درمانی همیشه مورد توجه و دقت نظر بوده است و در سایه پیشرفت علوم و تکنولوژی بر اهمیت آن افزوده شده است. افزایش اهمیت و نقش بیمارستان در بازگرداندن سلامتی افراد جامعه سبب افزایش توقعات و انتظارات مردم از بیمارستانها شده است. مردم انتظار دارند که بیمارستانها هر روز نسبت به قبل خدمات مطلوبتری ارائه نمایند و این مهم جز از طریق اعمال مدیریت علمی و کار امکان پذیر نخواهد بود (افقهی، 1377، ص20).

مدیریت بیمارستان
بیمارستان جایگاه رفیع فعالیتهای حرفه ای برای پزشک، پرستار و دارندگان حرفه های پزشکی و پیراپزشکی است. بنابراین کلیه کسانی که در راهبری این نهاد مشارکت دارند، هرکدام به نحوی در مدیریت آن سهیم هستند پس باید با اصول سازماندهی و عملکرد آن آشنا گردند. اداره امور بیمارستان بسیار پیچیده است بدانگونه که در کشورهای صنعتی پیشرفته معمول است به دلایل بسیار از جمله منابع مالی فراوان درگیر در اداره بیمارستان هرگز نمی توان مدیریت آنرا به گروههای غیر تخصصی سپرد.

اداره بیمارستان اصولاً به اداره یک شهر می ماند و ابعاد گسترده و فعالیت های متنوع آن مدیریت فارغ البال و متخصصی را اقتضا می کند تا بدون احساس تعلق حرفه ای نسبت به یکی از شاخصه های تخصصی پزشکی در جهت مصالح بیمار، این سازمان مهم اداری، بهداشتی و درمانی را هدایت و اداره کند. حوادث سالهای اخیر در زمینه تعیین هزینه اداره بیمارستانها در کشور ما بوضوح ضرورت مدیریت حرفه ای بیمارستانها را نشان داده است. چرا که هرگز نمی توان سازمان مهم و پرخرج بیمارستان را به دست مدیران غیر حرفه ای که تحصیلات کامل آکادمیک بیمارستان را نگذارنده-اند سپرد (صدقیانی، 1377، صص2-1).

امروزه مدیریت بیمارستان نقش بسیار گسترده تر از قبل پیدا کرده و توسعه رشته های همچون مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، اداره امور بیمارستانی، مدیریت اطلاعات بیمارستانی و اقتصاد بهداشت در این زمینه حکایت از اهمیت خاص مدیریت بیمارستانها دارد. در کشورهای در حال توسعه زندگی مردم مستقیماً در گرو توفیق یا شکست سازمانهای آن در دستیابی به هدف های تعیین شده این سازمانهاست. بدین سبب رهبری این سازمانها اهمیت فوق العاده ای می یابد، آنچنانکه رهبری اثربخش (به معنای استفاده از حداکثر توانایی و استعداد مردمان در راه رسیدن به هدفهای تعیین شده) این سازمانها به معنای توفیق در دست یابی به هدفهای برنامه توسعه کشور و در نتیجه رهایی از فقر و بهل و عقب ماندگی ملتهاست.

فهرست مطالب

فصل دوم: چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شاخص های عملکردی بیمارستان 13

چارچوب نظری شاخص های عملکردی بیمارستان
14- بیمارستان و شاخصهای بیمارستانی 3
15- مدیریت بیمارستان 3
16- آمار بیمارستانی: 5
1- نسبت با ضریب اشغال تخت (Inpatient Bed occupuncy Ratio) 10
2- فاصله چرخش یا عملكرد تحت (Bed Turnover Interval) 11
3- نسبت عملكرد تخت (میزان فعالیت یا چرخش اشغال تخت (Bed Turnover Rate) 11
4- میانگین طول اقامت بیمار (Mean Duration of stay) 12
5- نسبت پذیرش بیمار برای هر تخت (ثابت و فعال) 13
6- میزان ترخیص بیمار نسبت به تخت (ثابت یا فعال) 13
7- تعداد كل تخت روز اشغالی(Bed occupancy Day) 14
10- شاخص درصد فوت به بستری 16
ب- مروری بر مطالعات مرتبط 16
2-14- پیشینه پژوهش شاخص های عملکردی بیمارستان 26
2-14-1- تحقیقات داخلی 26
2-14-2- تحقیقات خارجی 32
منابع و ماخذ 37

قيمت فايل:19000 تومان
تعداد صفحات:42
تعداد اسلايدها:42
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی