روانشناسی و علوم تربیتی
مبانی نظری و پیشینه تحقیق منبع کنترل درونی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. افرادی که دارای متغیرهای شخصیتی موسوم به منبع کنترل درونی هستند، خود را حاکم بر سرنوشت خود میبینید. این افراد به توانایی خود در مهار کردن رویدادهای زندگی یعنی منبع داخلی نظارت و کنترل باور دارند.
افراد دارای منبع کنترل درونی، اعتقاد دارند که کنترل کافی بر زندگی خود و رویدادهای آن داشته و مطابق همین باور رفتار میکنند. تحقیق نشان داده است که آنها در تکالیف خود عملکرد بهتری دارند. کمتر تحت نفوذ دیگران قرار میگیرند و برای مهارتها و پیشرفتهای خود ارزش والاتری قائل هستند. آنها بیشتر از افراد دارای منبع کنترلی بیرونی برای قبول مسؤولیت اعمال خود آمادگی دارند. تحقیقات مقدماتی حاکی از آن است که افراد دارای منبع کنترل درونی از بهداشت روانی بهتری برخوردار هستند. همچنین، این افراد در تکالیف آزمایشگاهی در سطح بالاتری عمل نمودند. آنها اضطراب کمتر و عزتنفس بیشتری گزارش میکنند، آمادگی بیشتری برای پذیرفتن مسؤولیت جهت اعمالشان دارند و از سلامت روانی بیشتری برخوردارند (کریمی، 1389).
نمونه پیشینه منبع کنترل درونی
جوز باتیستا و همکاران (2008)، در تحقیقی رابطه بین سلامت ذهنی (SWB) و ابعاد مختلف منبع کنترل درونی، بیرونی و وابسته را در دانشجویان برزیلی بررسی کردند. نتایج نشان داد که منبع کنترل میتواند سلامت ذهنی دانشجویان را پیشبینی کند، با این حال این همبستگی ضعیف بود. به عبارت دیگر، صاحبان منبع کنترل درونی از سلامت ذهنی به نسبت بهینهتری برخوردار بودند (به نقل از شعبانی و همکاران، 1389).
فهرست مطالب
تعریف مفهومی منبع کنترل
تعریف عملیاتی منبع کنترل
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق منبع کنترل
2 1.مقدمه 12
2 7. منبع کنترل 43
2 7 1. تعریف منبع کنترل 43
2 7 2. منبع کنترل درونی 43
2 7 3. منبع کنترل بیرونی 44
2 7 4. ویژگی های افراد با منبع کنترل درونی 44
2 7 5. ویژگی های افراد با منبع کنترل بیرونی 45
2 8. پیشینه تحقیقات در مورد منبع کنترل 46
2 8 1. سلامت روان و ایمان 46
2 8 2. ارتباط سلامت روان با شادکامی، سبک های دل بستگی و منبع کنترل 48
2 8 3. ارتباط ایمان با شادکامی، سبک های دل بستگی و منبع کنترل 49
2 8 4. تحقیقات ترکیبی 51
2 8 5. فرضیه های پژوهش 53
فهرست منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی