سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق بهره وری و كارایی 22 صفحه

دسته بندي: مقالات
7 دی
مدیریت
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق بهره وری و کارایی می باشد. در بخش اول چارچوب و مبانی نظری بهره وری و کارایی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق بهره وری و کارایی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.


مقدمه
كوشش هاي اقتصادي انسان همواره معطوف بر آن بوده كه حداكثر نتيجه را با كمترين امكانات و عوامل موجود به دست آورد. اين تمايل را مي توان دستيابي به كارايي و بهره وري بالاتر ناميد. بهره وري مفهومي جامع و دربرگيرنده كارايي است كه افزايش آن به منظور ارتقاء سطح زندگي؛ رفاه و آسايش و آرامش انسان هاست و همواره مدنظر دست اندركاران سياست و اقتصاد بوده است. امروزه مساله كارايي به دليل تخصيص و استفاده بهينه از نهاده ها از اهميت بالایي برخوردار است. تا کنون تعاريف مختلفي از بهره‌وري و کارايي و به تبع آن روشهاي متفاوتي براي اندازه‌گيري آن ارائه شده است. اين فصل شامل سه بخش است: بخش اول، كارايي و بهره وري، بخش دوم تحليل پوششي داده ها و مالم كوئيست و بخش سوم مدل تعالی سازمانی(EFQM) مي باشد. ابتدا به تعريف بهره‌وري و کارايي و روشهاي اندازه‌گيري آنها پرداخته مي‌شود ودر ادامه روش تحليل پوششي داده ها و شاخص مالم كوئيست و در نهایت مدل تعالی سازمانی تشریح می گردد.

بهره وري و كارايي
تاکنون تعاريف مختلفي از بهره‌وري و کارايي و به تبع آن روشهاي متفاوتي براي اندازه‌گيري آن ارائه شده است. لذا در اين بخش ابتدا به تعريف بهره‌وري و کارايي و انواع آن پرداخته و سپس روشهاي اندازه‌گيري آنها بيان مي‌شود.

بهره‌وري
عبارت بهره‌وري در ادبيات اقتصادي معاني گوناگوني دارد. واژه بهره‌وري در لغت به معناي "قدرت توليد، بارور و مولد بودن" است. ساده‌ترين تعريف از بهره‌وري «نسبت بين مقدار معيني محصول و مقدار معيني از يك يا چندعامل توليد» مي‌باشد. ( فرهنگ، منوچهر- فرهنگ علوم اقتصادي)در تعريف فوق نسبت به نوع عاملي كه در نظر گرفته مي‌شود، نوع بهره‌وري نيز متفاوت خواهد بود. مانند بهره‌وري نيروي كار و سرمايه. اگر كليه عوامل در نظر گرفته شود بهره‌وري كل عوامل توليد (که رابطه بين ميزان بازده و مجموع منابع مصروفه را بيان مي‌کند) را خواهيم داشت. (ابطحي و کاظمي 1383 :5 و6)


در واقع بهره‌وري به‌طور معمول رابطه بين کمّيت کالاها يا خدمات توليد شده (ستاده) و کمّيت نيروي کار، سرمايه، زمين، انرژي و ديگر منابع براي توليد آن (نهاده) را نشان مي‌دهد. هنگام اندازه‌گيري، بهره‌وري غالباً بعنوان رابطه بين ستاده و مقدار يگانه‌اي از داده مثل نيروي کار يا سرمايه بررسي مي‌شود. زماني‌که مقادير يا شاخصهاي ورودي چندگانه‌اي وجود دارد معادله بسيار پيچيده مي‌شود و حتي نياز به وزن‌دهي ذهني دارد. اين جايي ‌است که به ظاهر تعريف ساده‌اي از ستاده در برابر داده، پيچيده و گمراه‌کننده است.(اسميت1383: 19) در ادبيات ديني ما نيز بر بهره‌وري تأکيد شده است. بعنوان مثال امام کاظم (عليه‌السلام) مي‌فرمايند «هر که دو روزش برابر باشد زيان ديده است.»

فهرست مطالب
فصل دوم :ادبیات تحقیق
2-1 مقدمه
2بهره وری و كارایی
2-2-1 بهره‌وری
2-2-2 تبیین بهره‌وری، تولید، كارایی و اثربخشی
2-2-3 انواع بهره‌وری
2-2-3-1 بهره‌وری جزئی
2-2-3-2بهره‌وری كل عوامل
2-2-4 كارایی
پیشینه تحقیق
منابع


توضیحات:
فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
بدون هیچ تگ و تبلیغات، قابلیت پرینت دارد
تولید شده انحصاری در:فروشگاه ساز فایلینا

قيمت فايل:15000 تومان
تعداد صفحات:22
تعداد اسلايدها:22
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی