روانشناسی و علوم تربیتی
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت از زندگی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رضایت از زندگی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رضایت از زندگی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
تعریف رضایت از زندگی عبارت است از: نگرش مساعد فرد به زندگی خود بهطورکلی (هیبرون ،2007). کرسینی (2002) نیز رضایت از زندگی را ادراک یا احساس کلی مثبت هر فرد، در مورد کیفیت زندگیاش، میداند. رضایت از زندگی یک فرایند داوری است که افراد کیفیت زندگی خود را بر اساس ملاکهای منتخب خودارزیابی میکنند (شیخی و همکاران، 1389). بنابراین اینگونه ارزیابیها شامل پاسخهای هیجانی افراد، حیطه رضایت و ارزیابی شناختی آنان است (مالکوک ، 2011).
راجع به رضایت، فلاسفه قدیم نظیر ارسطو، افلاطون و همچنین اریک فروم مباحث فراوانی را مطرح کردهاند. به عقیده فروم، نیازهای تأمین نشده بر جسم فشار میآورند و ارضای آنها سبب رضایت میشود. ازکمپ در تعریف رضایت میگوید: «در تضاد با مفهوم خوشحالی که ناظر بر تجربه عاطفی (هیجانها و احساسها) است، رضامندی بر تجربه شناختی یا داورانه ای دلالت دارد که بهعنوان اختلاف ادراک شده بین آرزو و پیشرفت قابلتعریف است. این تعریف طیفی را تشکیل میدهد که از ادراک کامروایی تا حس محرومیت را در برمیگیرد» (ازکمپ، ترجمه ماهر،1386). در حقیقت رضایت از زندگی این مسائل را منعکس میکند که تا چه اندازه نیازهای اساسی برآورده شدهاند و تا چه اندازه انواع دیگر اهداف، بهعنوان اهداف قابلدسترسی میباشند. درحالیکه برای افرادی که در شرایط کمتر پیشرفته زندگی میکنند، ارضای نیازهای اساسی، بیشتر موردتوجه قرار میگیرد (کومین و نیستیکو ، 2002).
داودی، مزارعی کاسکانی و مهرابیزاده هنرمند (1393) مهارت اجتماعی، رضایت از زندگی و منبع کنترل در دانشآموزان عادی و کمشنوا را بررسی کرد.در این پژوهش 50 دانشآموز راهنمایی و دبیرستانی کمشنواکه با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی چندمرحلهای انتخابشده بودند و همچنین50 دانشآموز عادی که با آنها همتاشده بودند شرکت داشتند. نتایج تحلیل واریانس نشان داد که در مهارت اجتماعی، رضایت از زندگی و منبع کنترل بین دانشآموزان عادی و دانشآموزان کمشنوا تفاوت وجود دارد و مهارت اجتماعی و رضایت از زندگی دانشآموزان عادی بالاتر از دانشآموزان کمشنوا است.
فهرست مطالب
تعریف نظری رضایت از زندگی تعریف عملیاتی رضایت از زندگی فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رضایت از زندگی
بخش اول: رضایت از زندگی 4
آغاز توجه به بهزیستی 4
تعریف بهزیستی 5
ابعاد مختلف بهزیستی از نظر ریف 6
تعریف رضایت از زندگی 7
عوامل مرتبط با رضایت از زندگی 9
رضایت از زندگی و نوجوانی 14
رویکردهای نظری رضایت از زندگی 15
پیشینه پژوهشی درباره رضایت از زندگی 21
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی