سایت کاریابی جویا کار

چگونگی شکل گیری بحران و تحولات اخیر سوریه و راهبرهای این کشور در مناسبات منطقه ای و بین المللی

دسته بندي: مقالات
28 آذر
علوم سیاسی

درباره ی تحولات سوریه تفاسیر و دیدگاه های مختلف وحتی متعارضی وجود دارد. برخی از تحلیل گران چنین فرایندی را ناشی از گروه های اجتماعی در سوریه می دانند. آنان در تحلیل خود، رویکرد مبتنی بر اقتدارگرایی سیاسی دولت سوریه را عامل اصلی بحران می دانند. گروه دیگری بر این اعتقادند که سوریه مرز ژئوپلیتیکی رادیکالیسم سیاسی محافظه کاری جهان غرب محسوب می شود. بنابرین آمریکا و کشورهای محافظه کار عرب در صدد هستند تا زمینه افول قدرت دولت های رادیکال را فراهم آورند(متقی،1390: 9).

گروه اول ناآرامی ها و بحران در سوریه را تنها امتداد جنبش های مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا می دانند. در این نگاه، سوریه همانند کشورهای عربی، گرفتار مشکلات و معضلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است که مردم آن برای رهایی از این مشکلات، دست به اعتراض و مبارزه علیه رژیم زده اند. این کارشناسان بر این اعتقادند که معترضین برای دموکراسی فعالیت می کنند، خواهان حقوق سیاسی و آزادی هستند و این بزرگ ترین دغدغه است شبیه آنچه که در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا رخ می دهد.

از طرف دیگر، عده ای از ناظران بین المللی بر این اعتقادند که بحران ها و تحولات اخیر سوریه بیش از آنکه منشاء داخلی داشته باشد، دارای منبع خارجی است و مشکلات داخلی سوریه عرصه و فرصتی برای بهره برداری و رقابت بازیگران منطقه ای و بین المللی ایجاد کرده است. بر اساس این استدلال، سوریه همچنان قربانی می شود، نه تنها در درگیری های خشونت آمیز با ارتش بلکه با سیاست های مختلف بازیگران منطقه ای و بین المللی(نیاکویی و بهمنش،91: 99).

فهرست مطالب

کالبد شکافی تحولات سوریه
3-1- ژئوپلیتیک سوریه
3-2- سیری در تحولات سیاسی سوریه
3-3- چگونگی شکل گیری بحران سوریه
3-4- سطوح تحلیل بحران سوریه
3-4-1- سطح تحلیل داخلی
3-4-1-1- شکاف مذهبی- طایفه ای
3-4-1-2- شکاف سیاسی
3-4-1-3- شکاف اقتصادی
3-4-2- سطح تحلیل فرامنطقه ای
3-4-3- سطح تحلیل منطقه‎ای


منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع عربی
منابع انگلیسی
چکیده انگلیسی

قيمت فايل:21000 تومان
تعداد صفحات:36
تعداد اسلايدها:36
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی