علوم سیاسی
دیپلماسی نیز مانند سایر مسائل دوران تحولی خاص خود داشته است زمانی دیپلماسی توسط یک فرد تعیین میشد و در زمان حال دیپلماسی در مسیر تبدیل به برآیند مجموعهای از تفکرات و ملاحظات عموم مردم هست. این مهم، خود وامدار ارتقاء جایگاه افکار عمومی در جامعه نسبت به حکومتها و عملکرد آنها از سویی و رشد و تحول رسانهها از لحاظ کیفی و کمی از سویی دیگر است.
دولتها نیز نمیتوانند بیتوجه به آن همچون گذشته اهداف خود را تعقیب نمایند. این عامل گرچه چهره محدودکنندهای دارد لکن بهکارگیری آن برای اقناع جامعه برای همکاری و تمکین رقباء ، موضوعی است که همواره مورد توجه بوده است که موفقیت در آن میتواند سبب پیروزی کم هزینهتر و پایدار تری را رقم بزند.به همین دلیل بود که روند رشد و تبیین علمی آن مورد توجه همگان قرار گرفت و اندیشمندان زیادی در اطراف آن بحثهای مفصلی ارائه نمودهاند چرا که تبحر در بهکارگیری آن تامین منافع ملی را تسهیل مینماید.
لهذا جهت شکلدهی به افکار عمومی با توجه به توان و جذابیت بالای رسانهها و همچنین سهولت بهکارگیری آنها، ابزار رسانه پیشقدم میباشد که برای آن کارکردهای مختلفی ذکر شده است. این تحقیق نیز به دنبال آن است روند شکلدهی به افکار عمومی در قبال بحران سوریه را مورد بررسی قرار دهد لیکن لازم است قبل از آن نیروهای تاثیر گذار و تعیینکننده و بازیگران این عرصه و همچنین اهداف آنها را مورد توجه قرار دهد که این مطلب سهم مهمی در قبال شناخت دیپلماسی رسانهای پیرامون بحران سوریه خواهد داشت.
فهرست مطالب
بررسی نقش دیپلماسی رسانه ای در سیاست خارجی
مقدمه
بخش اول : دیپلماسی و روند تحول آن
- دیپلماسی باستان
- دیپلماسی سنتی
- دیپلماسی مخفی
- دیپلماسی باز
- دیپلماسی عمومی
بخش دوم : دیپلماسی عمومی مفاهیم ، تاثیر و ابزار
بخش سوم : دیپلماسی رسانه ای و سیاست خارجی
مبحث اول : رابطه رسانه ها و سیاست
الف- تأثیر رسانه بر سیاست (نظریه سی ان ان)
ب- تأثیر سیاست بر رسانه ( نظریه تولید موافقت )
مبحث دوم : کارکردهای دیپلماسی رسانهای
- کارکرد دیپلماسی رسانهای در عملیات روانی
- کارکرد تعاملی رسانه و پرستیژ ملی
- کارکرد برجسته سازی رسانهها در دیپلماسی رسانهای
- کارکرد دیپلماسی رسانهای در خلق رویدادهای رسانهای
- کارکرد مداخلهگرایانه دیپلماسی رسانهای
جمع بندی
نتيجه گیری
فهرست منابع
منابع فارسی
منابع انگليسي