روانشناسی و علوم تربیتی
عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق کمرویی می باشد که در ابتدا مبانی نظری کمرویی بیان می شود و در ادامه پیشینه تحقیق کمرویی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
مفهوم كمرويي به احساس ترس به هنگام مواجه با موقعيت هاي اجتماعي تازه و نگراني در مورد ارزيابي منفي ديگران اشاره دارد(گودينو و لو،2010).زيمباردو و هندرسون (1996) كمرويي را اينگونه تعريف مي كنند: كمرويي يك توجه افراطي به خود، اشتغال ذهني افكار،احساسات و واكنش هاي فيزيكي خود است كه مي تواند حداقل شامل يك ناراحتي اجتماعي ضعيف تا يك ترس اجتماعي بازدارنده و شديد باشد.
يكي از مواردي كه در اين دوره مي تواند آسيب هاو مشكلات جدي براي نوجوان به همراه داشته باشد كمرويي است. كمرويي را مي توان به عنوان يك احساس ناراحتي يا بازداري درموقعيت هاي ميان فردی يا اجتماعي كه فرد را از پيگيري اهداف تحصيلي و اجتماعي اش بازمي دارد تعريف كرد. كمرويي به خود كانوني مفرط، نگراني و اشتغال ذهني مكرر همراه با افكار و احساسات مربوط يا واكنش هاي فيزيكي، شدت يافتن ضربان قلب و....منجر مي گردد (گودينو و لو،2010).
كمرويي متضمن نگراني بيش از حد در رابطه با ارايه خود در موقعيت هاي اجتماعي مي باشد. نظريه ارايه خود مبتني بر اين مفروضه است كه افراد در موقعيت هاي اجتماعي، در تلاش اند تا تصاوير خود و اطلاعات مربوط به هويت شان را كنترل كنند (فيليپس و پيتمن ،2007). كمرويي، بازداري و كناره گيري اجتماعي، به كم گويي و خاموشي افراد به درگير شدن در تعاملات اجتماعي اشاره دارد (رابين، 2001).
فهرست مطالب
2-3-كمرويي
2-3-1-تعريف كمرويي
2-3-2-شيوع كمرويي
2-3-3-پيامدهايكمرويي
2-3-4-پيوستار كمرويي
2-3-5-علل كمرويي
2-3-6-نظريه هاي كمرويي
2-3-6-1-نظريه روان تحليل گري
2-3-6-2-نظريه اريكسون
2-3-6-3-نظريه اسنادي زيمباردو
2-3-6-4-نظريه شناختي آرنولد باس
2-3-7-كمرويي و ويژگي هاي روانشناختي
2-3-8-ارتباط خانواده با ويژگي هاي روانشناختي
منابع فارسي
منابع انگليسي