روانشناسی و علوم تربیتی
تعریف نظری احساس تنهایی: تجربه ناخوشایندی است که درپاسخ به نارساییهای کمی یا کیفی درروابط اجتماعی ظاهرمی شود(پرلمن و پپلو ،1982). تعریف عملیاتی احساس تنهایی: به نمره ای که فرد از بدست خواهدآورد. دامنه تغییرات نمرات این پرسشنامه بین 38 تا 190 است. چارچوب نظری و پیشینه پژوهش احساس تنهایی و دیدگاه های آن عنوان این نوشتار است.
گستردگی ماهیت احساس تنهایی بسیاری از پژوهشگران را بر آن داشته است تا افزون بر تعریف و مفهوم سازی و ارتباط آن با سایر متغیر ها و مشکلات، به مطالعه ساختار عاملی و شناسایی عوامل تشکیل دهنده آن بپردازند. تلاش هایی که به منظور اندازه گیری احساس تنهایی (مانند مفهوم سازی آن) انجام شده است، بیانگر تنوع و اختلاف نظر پژوهش گران در این زمینه است که به دو روی آورد متفاوت منتهی می شود. در یک روی آورد، مقیاس کلی و تک بعدی، احساس تنهایی را به منزله یک پدیده واحد در نظر می گیرند (بدون توجه به آنچه موجب احساس تنهایی در افراد می شود) و بر اشتراک هایی تمرکز دارند که علت اصلی تجربه احساس تنهایی در افراد به حساب می آیند. در روی آورد دیگر اندازه های چند بعدی سعی دارند بین تظاهرات مفروض احساس تنهایی تمایز ایجاد کنند.
فهرست مطالب
1-4-1- تعاریف نظری احساس تنهایی 13 1-4-2- تعاریف عملیاتی احساس تنهایی 13 فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق احساس تنهایی
2-1- احساس تنهایی 14
2-1-1- دیدگاه هایی پیرامون احساس تنهایی 18
2-1-1-1- دیدگاه ویس 19
2-1-1-2- دیدگاه دیگر محققان 19
2-4- پیشینه تحقیق در مورد احساس تنهایی
2-4- فرضیات تحقیق
2-4-1- فرضیات اصلی پژوهش:
2-4-2- فرضیات فرعی پژوهش:
منابع و مآخذ