سایت کاریابی جویا کار

پرسشنامه مقابله با فشار روانی اندلر و پارکر 48 سوالی فرم بزرگسالان

دسته بندي: مقالات
22 آذر
روانشناسی و علوم تربیتی
تفسیر پرسشنامه‌ی مقابله با فشار روانی

در اين تحقيق نيز جهت بررسي و جمع آوري اطلاعات پيرامون سبك هاي مقابله با فشار رواني از پرسشنامه مقابله با فشار رواني اندلر و پاركر استفاده شد. اين آزمون يك ابزار اندازه گيري مداد و كاغذي خود گزارشي است كه توسط دو دانشمند فوق در سال 1990 تهيه شده است. اين آزمون در ايران براي اولين بار توسط اكبرزاده ترجمه، هنجاريابي و براي بررسي سبك هاي مقابله با فشار رواني در تهران در دهه71-63 بکار گرفته شده است.

اين آزمون شامل 48 مقوله (عبارت) می‌باشد كه پاسخ‌هاي هر مقوله به روش ليكرت از هيچ(1) تا خيلي زياد(5) مشخص شده است. آزمون مقابله با فشار رواني همانطور كه قبلاً اشاره شد، سه زمينه اصلي رفتارهاي مقابله‌اي را در بر مي‌گيرد كه عبارتند از: مقابله مسأله‌مدارانه يا برخورد فعال با مسأله در جهت مديريت و حل آن، مقابله هيجان‌مدارانه يا متمركز بر پا سخ هاي هيجاني به مسأله و مقابله اجتنابي يا فرار ازمسأله كه به دو شكل روي آوردن به اجتماع و فرد ديگر و با رو يآوردن و درگير شدن در يك فعاليت تازه بروز مي‌نمايد. پرسشنامه مورد نظر داراي دو فرم بزرگسالان و نوجوانان می‌باشد كه در اين تحقيق از فرم بزرگسالان استفاده شده است.


كل سوالات آزمون بر مبناي سه نوع رفتار مقابله‌اي فوق به سه دسته تقسيم مي‌شود:
الف) 16 ماده يا عبارت رفتارهاي مسأله‌مداري را مي‌سنجد و با حرف مخفف T نشان داده مي‌شود.
ب) 16 ماده يا عبارت رفتارهاي هيجان‌مداري را مي‌سنجد و با حرف مخفف E نشان داده مي‌شود.
ج) 16 ماده يا عبارت رفتارهاي اجتنابي را مي‌سنجد كه با حرف مخفف A نشان داده مي‌شود.


رفتارهاي اجتنابي داراي دو خرده مقياس می‌باشد كه 8 عبارت، روي آوردن به كارها و فعاليت هاي ديگر را بررسي مي‌كند كه با حرف D مشخص مي‌شوند و 8 عبارت ديگر، روي آوردن به اجتماع را بررسي مي‌كند که با حرف S معین می‌شود (اندلر و پارکر،1990)

روایی و پایایی پرسشنامه مقابله با فشار روانی بزرگسالان اندلر و پارکر

پایایی: ضریب آلفای کرونباخ سه زیر مقیاس اصلی آزمون (مقابله ی مسأله‌مدار، هیجان‌مدار و اجتنابی)، در نمونه‌های مختلف از جمله : نوجوانان، دانشجویان و بزرگسالان بالای 80 ٪ گزارش شده است (اندلر و پارکر، 1990 ).ضریب آلفای دو بعد زیر مقیاس مقابله اجتنابی (سرگرمی اجتماعی و توجه گردانی) نیز در نمونه‌های یاد شده بین 72٪ تا 84 ٪ بوده است. همچنین ضریب پایایی حاصل از روش بازآزمایی زیر مقیاس‌ها در فاصله ی 6 هفته بین 51 ٪ تا 73 ٪ گزارش شده است. در ایران نیز شکری و همکاران (1384 ) ضریب آلفای زیر مقیاس مقابله ی مسأله‌مدار را 75٪، و زیر مقیاس مقابله ی هیجان‌مدار را 82 ٪ و زیر مقیاس مقابله اجتنابی را 73 ٪ گزارش کرده‌اند.


اعتبار : اعتبار سازه عبارات زیر مقیاس‌های آزمون از طریق محاسبه ی همبستگی هر یک از عبارات با کل عبارات زیر مقیاس مورد نظر اثبات شد. میزان همبستگی مشاهده شده بدین شرح است : مقابله مسأله‌مدار = 48 ٪، مقابله هیجان‌مدار=41 ٪، مقابله اجتنابی = 45 ٪ (اندلر و پارکر،1990).
دومین بخش پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه سبک های مقابله ای است که در سه سبک مقابله مسئله‌مدار، هیجان‌مدار و اجتناب‌مدار سنجیده شده است.

جدول (3-2) آزمون آلفاي كرونباخ بر روی سبک های مقابله ای و ابعاد آن

متغیر تعداد گویه ضريب آلفا كرونباخ
سبک های مقابله ای (کلی) 48 77٪
مقابله مسئله‌مدار 16 78٪
مقابله هیجان‌مدار 16 82٪
مقابله اجتناب‌مدار 16 76٪

با توجه به جدول (3-2) ضریب آلفاي كرونباخ براي متغیر سبک های مقابله ای در کل که مقدار آن 77٪ است نشان دهنده این امر است که پایایی گویه های این متغیر در حد بالایی است. پایایی مقابله مسئله‌مدار، هیجان‌مدار و اجتناب‌مدار نیز به طور جداگانه بیش از 7٪ شده و در حد بسیار خوبی است

قيمت فايل:8000 تومان
تعداد صفحات:7
تعداد اسلايدها:7
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی