روانشناسی و علوم تربیتی
چارچوب نظری و پیشینه پژوهش دانش مفهومی معلمان ریاضی عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد. بال، بس ، اسلیپ و تامس (2005)، چارچوبی را برای دانش ریاضی مورد تدریس ارائه کردند. این چارچوب، شامل چهار حوزه متمایز دانش محتوایی عمومی (CCK)، دانش محتوایی تخصصی (SCK)، دانش محتوا و دانشآموزان (KCS) و دانش محتوا و تدریس (KCT) است.
منظور از دانش محتوایی عمومی ریاضی، دانش ریاضی برنامه درسی مدرسهای مانند اعداد اول، توانایی ضرب کسرها، تبدیل کسر به اعداد اعشاری و از این قبیل است. لازم است معلمان، ماده درسی خود را بشناسند و قدرت تشخیص اینکه چرا دانشآموزانشان، پاسخ نادرست دادهاند یا چرا تعریف کتاب درسی نادقیق است را داشته باشند. معلمان باید نمادها را به درستی به کار ببرند و قادر به انجام کاری باشند که از دانشآموزانشان انتظار انجامش را دارند (بال و دیگران، 2008).
دومین حوزه، دانش محتوایی تخصصی، دانش ریاضی است که معلمان در تدریس استفاده میکنند. سومین حوزه، دانش محتوا و دانشآموزان، ترکیب دانستن درباره دانشآموزان و دانستن درباره ریاضیات است. لازم است که معلمان، به آنچه که دانشآموزان به دانستن آنها تمایل دارند، در مورد آن فکر میکنند و آنچه را که باعث گیج شدن آنها میشود، پیشبینی کنند. به خصوص هنگام انتخاب مثال، مثالها به گونهای باشند که در دانشآموزان ایجاد علاقه کنند و باعث ایجاد انگیزه در آنها شود. و چهارمین حوزه، دانش محتوا و تدریس، ترکیب دانستن درباره تدریس و دانستن درباره ریاضیات است. دو حوزه آخر، با معنی دانش درک آموزشی نزدیکترند که ترکیبی از دانش ریاضی و آموزش است.
فهرست مطالب
تعریف نظری دانش مفهومی تعریف عملیاتی دانش مفهومی فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش دانش مفهومی
دانش مفهومی
8-2-1 دانش ریاضی برای تدریس
8-2-2 اهميت دانش معلمان در آموزش مناسب
9-2 باورهای معلمان ریاضی
جدول 1-2: رابطه بین باورها
اقتباس از: فدایی و احمدپور (1391)
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی