روانشناسی و علوم تربیتی
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق موسیقی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری موسیقی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق موسیقی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
در خصوص موسیقی و پیشینة آن تاکنون نظرهای متفاوتی در فرهنگ ها و جوامع مختلف دیده می شود. بومیان آمریکا، موسیقی را از موهبت های الهی می دانند، برهما موسیقی را به عنوان وادی بر روی زمین آورد، پیروان فیثاغورث، آن را لحن موسیقی خلقت دانسته اند و آن را بر گرفته از بانک گردش های چرخ شناخته اند و این نظریه را حکما و فلاسفة یونانی و اسلامی پذیرفته اند. عطار، شاعر و عارف نام آور ایرانی، آن را "لحن موسیقی خلقت" و ملودی "زبان هاتف غیبی" می داند»(زاده محمدی، 1388: 37).
«از کتاب های ادگار کیس ، در می یابیم که مردم آمالانتا، بسیار پیشرفته و متمدن بوده اند و از موسیقی ای استفاده می کردند که به طور قطع ترکیبی بود از موسیقی شرق و غرب، مردم از انرژی حاصل از نوسانات نوعی الکتریسیته در روش های شفا بخش گوناگون استفاده می کرده اند. براساس نوشته های ادگار کیس موسیقی هنر قدیم، در ربع پرده اجرا می شده است که در سرود ها مورد استفاده قرار می-گرفته و باعث ارتقای سطح هوشیاری در افراد می گردیده است. در موسیقی قدیم مصر یک سوم پرده وجود داشته که بیشتر موجب ارتقای ذهنی در افراد بوده تا ارتقای روحی»(مری باسانو ، 1383: 23).
موسیقی این توانایی را دارد که اثرات فیزیولوژیک مختلف ایجاد کند و آنها را به اثرات هیجانی تبدیل نماید. ارتعاشات شنوایی و ریتم موسیقیایی، ریتم هاي زیستی را تحت تأثیر قرار داده و می تواند تعادل زیست - شیمیایی، سوخت و ساز و تعادل حیاتی موجود زنده را تجدید کرده یا آن را مختل کند(فلاح، سهرابی، زاده محمدی؛ 1390). «سیستم اعصاب مرکزي (مغز) طـوري ساخته شده است که به محرك هاي موزیکال پاسخ هاي مثبت و مناسب می دهد و موجبات استفاده از این روش درمانی را فراهم می سازد، تحقیقات متعدد نشان گر آن است که تالامـوس مهم ترین غـده مستقر در مغـز محرك هاي موسیقیایی را دریافت می کند و این علائم را به وسیلة سیستم عصبی به مغز انتقال می دهد و به صورت یک کارکرد خودکار به طور اعم روي مغز و به طور اخص روي هوش، حافظه و تخیل نفوذ می کند.
فهرست مطالب
فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش موسیقی
موسیقی
2-1-1 تاریخچة موسیقی 12
2-1-2 تعریف موسیقی درمانی 15
2-1-3 آوازی ملودیک (MIT)17
2-1-4 مکاتب و تکنیک های موسیقی درمانی18
2-1-4- 1 روش نوردوف و رابیگر18
2-1-4-2 روش کودالی19
2-1-4-3 روش دالکروز19
2-1-4-4 روش بالینی ارف نورلوک20
2-1-4-5 روش موسیقی و تصویر هدایت شده20
2-1-5 موسیقی درمانی تکاملی 21
2-1-6 برتری نیمکره ای در درک موسیقی 22
2-1-7 موسیقی درمانی و عصب شناختی 23
2-1-8 کاربرد موسیقی درمانی 25
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی