سایت کاریابی جویا کار

نظریه ها و سبک های هویت در تعهد هویت

دسته بندي: مقالات
4 آذر
روانشناسی و علوم تربیتی

هدف از این پایان نامه نظریه ها و سبک های هویت در تعهد هویت می باشد. در چند دهه ی گذشته حجم وسیعی از تحقیقات روان شناسی اجتماعی و روان شناسی شخصیت به بررسی هویت تمرکز کرده است. اریکسون (1963) نخستین فردی است که هویت را به عنوان دستاورد مهم شخصیت نوجوانی معرفی کرد و مهم ترین نظریه درباره ی هویت را توصیف کرد. (برک ، 1381) بعد از ارائه این نظریه بنیادین محققان فراوانی هویت را بررسی کرده اند مطرح شدن نظریه های جدید دستاورد این تلاش گسترده ی علمی بود. شايد هيچ نظريه‌پرداز ديگري بيش از اريكسون بر ادارك ما از رشد شخصيت نوجوان اثر نگذاشته باشد. اريكسون در كتاب «هويت، جوان و بحران» كه در سال 1968 منتشر شد، يك چارچوب نظري در زمينه شكل‌گيري هويت و سنجش آن ارائه مي‌كند (آدامز، 1999، ص 2). در نظريه اريكسون هويت من احساسي است كه هشيارانه تجربه مي‌شود. احساسي كه از تبادل فرد با واقعيت اجتماعي خويش ناشي مي‌شود و در حال تغيير و تبديل در پاسخ به تغييرات، در محيط اجتماعي است(اریکسون، 1963).


در اين دورة نسبتا طولاني است كه نوجوان خود را متعلق به سرزمين‌هاي بي‌نام و نشان مي‌داند. گاه حالت كودكان را و گاه حالت بزرگسالان را به خود مي‌گيرد. در همين زمان است كه او خود و زندگي و وظايف مختلف را تجربه مي‌كند. در جريان همين تجربه‌هاست كه او خود را با قهرمانان مختلفي مانند مي‌كند. اين همانندسازي‌ها ديگر جنبه سمبليك ندارد، بلكه عملا نقشهاي مختلف را به تجربه شخصي درمي‌آورد. بيشتر اين نقشها حالت افراطي دارد. در اجراي همين نقشهاي مختلف، نوجوان به تدريج هويت فعلي خود را با گذشته‌هايش پيوند مي‌زند(سيف و همکاران، 1375). در جريان تشكيل هويت به ويژه در آغاز آن، نوجوان به نفي ارزشهاي والدين نيز مي‌پردازد. اگر والدين صبر و تحمل خود را از كف بدهند و او را زير فشار شديد نظرها و اعتقادات خود بگذارند، ممكن است مشكلات بيشتري بروز كند. اين اختلاف بين نوجوانان و والدين را برخي از نويسندگان به تعارض نسل‌ها نيز تعبير كرده‌اند اما واقعيت اين است كه چنين دشمني موهومي بين نسلها وجود ندارد و اين تعارض‌ها در صورتي كه واكنش عاقلانه و صبورانه در مقابل آنها نشان داده شود به سود نوجوان و شكل‌گيري درست هويت است (كروگر ، 1378).


به طوري كه فرد مي‌تواند هم يك ارتباط متقابل با جامعه‌اش برقرار كند و هم احساس تداوم و وحدت دروني را در خود حفظ كند. منابع هويت در اين ديدگاه مي‌تواند همانند سازي‌هاي گذشته، تجارب و صلاحيت هاي شخصي كنوني، انتظارات محيطي و آرزوهاي آينده فرد باشد (مارسيا، 1966، بيشاب و همکاران، 1997). هويت در نظر اريكسون، مفهومي اساسي در عين حال گسترده است اين گستردگي براي تحقيقات تجربي مشكل آفرين است چرا كه براي انجام تحقيقات تجربي در مورد هويت بايستي بتوان آن را مورد آزمون قرار داد و براي قابل آزمون كردن يك مفهوم بايد آن را تعريف عملياتي كرد در پاسخ به اين ضرورت مارسيا مبحثي تحت عنوان پايگاه هويت ايجاد كرد كه رويكردي به نظر اريكسون براي عملياتي كردن مفهوم هويت و آزمون كردن آن است. (مارسيا، 1987).

فهرست مطالب
1-4-1- تعریف نظری تعهد هویت
1-4-2- تعریف عملیاتی تعهد هویت
تعهد هویت 22
2-2-1- ماهيت و مفهوم هويت 25
2-2-2- شكل‌گيري هويت 27
2-2-2-1- عوامل موثر بر شكل‌گيري هويت 31
2-2-3- نظريه‌هاي مربوط به هويت 31
2-2-3-1- نظريه اريكسون 32
2-2-3-2- دیدگاه مارسیا 35
2-2-3-3- دیدگاه بروزنسکی 37
2-2-3-3-1- سبک هویت هنجاری 38
2-2-3-3-2- سبک هویت سردرگم / اجتنابی 39
2-2-3-3-3- سبک هویت اطلاعاتی 40
2-2-4- ارتباط سبک های هویت و تعهد هویت 41
2-2-5- چهار پايگاه اساسي هويت 46
منابع و مآخذ

قيمت فايل:24000 تومان
تعداد صفحات:60
تعداد اسلايدها:60
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی