مدیریت
مبانی نظری و پیشینه تحقیق آسیب شناسی سازمانی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. آسیب شناسی سازمانی، فرآیند استفاده از مفاهیم و روشهای علوم رفتاری، بهمنظور تعریف و توصیف وضع موجود سازمانها و یافتن راههایی برای افزایش اثربخشی آنها میباشد. اصطلاح آسیبشناسی در پژوهش حاضر علاوه بر مفاهیم و روشهای علوم رفتاری، سایر مفاهیم و روشهای دانش مدیریت، در زمینههای برنامهریزی راهبردی، مهندسی مجدد فرآیندها، بهرهوری سازمانی را نیز مدنظر دارد.
توسعه سازمان یک برنامه عملی مبتنی بر اطلاعات دقیق پیرامون مشکلات جاری، فرصتها و اثرات فعالیتها در جهت حصول به اهداف است؛ بنابراین، احتیاج مبرمی به یک سیستم جمعآوری مداوم اطلاعات و تجزیهوتحلیل آنها دارد. این سیستم جمعآوری و تجزیهوتحلیل اطلاعات را آسیبشناسی یا علیت یابی گویند.
به عبارتی آسیب شناسی، تشخیص مسئله و کانون علمی آن جهت تعیین اقدامات لازم بهمنظور بهسازی عملکرد سازمان، امری است پایهای و اساسی. آسیبشناسی نیازمند نگرشی سیستماتیک و منظم بهکل فرآیند است و هدف از آن تشخیص ماهیت و نوع مسئلهای است که بروز نموده و نیاز به حل دارد (ممی زاده، 1375: 129).
آسیبشناسی سازمانی معمولاً بررسی دو حوزه وسیع را ایجاب میکند:
حوزه اول: تشخیص عوامل تشکیلدهنده سازمان که شامل بخشها، ادارات، محصولات و روابط بین عوامل و تأثیر متقابل آنها برهم میشود؛ و
حوزه دوم: آسیبشناسی بر اساس فرآیندهای سازمانی که شامل شبکههای ارتباطی، حل گروهی مشکل، تصمیمگیری، سبکهای رهبری و اعمال قدرت، روشهای برنامهریزی و تعیین هدف و مدیریت تعارض و رقابت است (فرهنگی، 1379: 16)
فهرست مطالب
فصل دوم: ادبیات موضوع آسیب شناسی سازمانی
2-12- مفهوم آسیبشناسی سازمانی
2-12-1- کانونهای آسیبزا
2-12-2- عوامل ایجادکننده آسیبها
2-12-3- کاربرد مدلهای سازمانی
2-13- فرآیند آسیبشناسی سازمانی
2-13-1- الگوهای آسیبشناسی سازمانی
2-14- ماهیت آسیبشناسی برونسپاری خدمات شهری
2-15- شناسایی فرصتها، تهدیدات و شرایط محیطی از دیدگاه اسلام
2-16- مدل SWOT بهعنوان الگوی تحقیق
2-16-1- ابزار تحليل SWOT
2-16-2- بررسی محیطی
2-16-3- نقاط قوت
2-16-4- نقاط ضعف
2-16-5- تهدیدها
2-16-6- فرصتها
2-17- کاربرد مدل SWOT در آسیبشناسی نظام برونسپاری
مروری بر مطالعات گذشته
الف: تحقیقات داخلی
ب: تحقیقات خارجی
منابع