سایت کاریابی جویا کار

بررسی انواع راهبردهای یادگیری و تفاوت جنسیتی در استفاده از آنها

دسته بندي: مقالات
2 آذر
روانشناسی و علوم تربیتی

هدف از این پایان نامه بررسی انواع راهبردهای یادگیری و تفاوت جنسیتی در استفاده از آنها می باشد. به گفته سیف (1390)، اسلاوین (2006) راهبردهاي يادگيري را به راهبردهاي شناختي و فراشناختي تقسيم مي‌كند (راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی) و معتقد است كه راهبردهاي شناختي براي تسهيل يادگيري و تكميل تكاليف به كار مي‌رود در حالي كه راهبردهاي فراشناختي به منظور بازبيني اين پيشرفت مورد استفاده قرار مي‌گيرند. به عبارت ديگر راهبردهاي شناختي براي پيشرفت و دستيابي به اهداف شناختي استفاده مي‌شوند و راهبردهاي فراشناختي جهت نظارت بر اين فرايندها به كار گرفته مي‌شوند.


تحقيقات نشان مي‌دهد كه دختران ممكن است از پسران هم سن خود در استفاده از راهبردهاي مطالعه و يادگيري كفايت بيشتري از خود نشان ‌دهند. كاكاس و واترز (1986) نشان داده‌اند كه تفاوت هاي ثابت جنسيتي وجود دارد. شواهد موجود نشان مي‌دهد كه در دختران، راهبردهاي يادگيري سريعتر از پسران پرورش مي‌يابد. علت اين اختلاف سرعت آشكار نيست، ولي ممكن است به بلوغ جسماني ـ شناختي، پيشرفت در مدرسه يا عوامل ديگر مربوط باشد. از آنجايي كه تعداد معدودي از تحقيقات حافظه و يادگيري به صورت منظم به تفاوت هاي محتمل جنسيتي پرداخته‌اند، تحقيقاتي كه تفاوت جنسيتي را گزارش مي‌دهند بايد با احتياط تفسير شوند (فیضی پور و زینالی، 1390).


راهبردها، عملياتي هستند فراتر از فرايندهايي كه نتيجه طبيعي انجام فعاليتي مي‌باشند. بنابراين ورق زدن صفحات و يا نگاه كردن به يك متن به عنوان يك راهبرد مطالعه، شرايط لازم را ندارند. اكثر راهبردهاي مختص به هدف، مربوط به حيطه خاصي است. براي مثال راهبردهاي حفظ كردن، شامل تكرار مطالبي است كه ياد گرفته مي‌شوند، گروه بندي مطالب قابل سازمان‌دهي به خوشه‌هايي كه به علت روابط معنايي با هم تناسب دارند و ايجاد رابطه بين عناصر جداگانه و در نتيجه افزايش قابليت يادگرفتن آنها مي‌باشد. راهبردهاي درك مطلب عبارتند از: يادداشت‌برداري، خلاصه كردن، خط كشيدن زير مطالب و جواب دادن به سؤالات مربوط به متن. همچنين تعدادي از راهبرهاي مختص به هدف براي ايجاد راه‌حل هاي مسائل وجود دارد. براي مثال، هنگامي كه اطلاعات فرد در مورد حيطه‌هايي كم است، استدلال از طريق تشابه آن حيطه‌ با حيطه‌هاي ديگري كه برايش شناخته شده است مفيد مي‌باشد. به طور خلاصه راهبردهاي مختص به هدف زيادي وجود دارد كه استفاده‌كنندگان راهبردها مي‌توانند براي انواع مختلف حيطه‌هاي محتوايي از فعاليت هاي شناختي مدرسه گرفته مانند حل مسئله رياضي تا مسلط شدن بر فعاليت هاي فيزيكي مانند مهارت ها و توالي هاي حركتي پيچيده اعمال كنند.


فهرست مطالب

تعریف کامل و جامع از راهبردهاي يادگيري

2-3- 1- راهبردهاي شناختي
2-3-1-1- راهبرد‌هاي تكرار يا مرور
2ـ3ـ1ـ2 ـ راهبرد بسط و گسترش معنايي
2ـ3ـ1ـ 3ـ راهبرد سازمان‌دهي
2ـ3 ـ2 ـ راهبردهاي فراشناختي
2-3-2-1- راهبردهاي برنامه‌ريزي
2-3-2-2-راهبردهاي نظارت و ارزشيابي
2-3-2-3- راهبردهای نظم دهی
2-3-3- تفاوت‌هاي جنسيتی در استفاده از راهبردهای یادگیری
2ـ3ـ 4ـ رشد و راهبردهاي يادگيري 49

2ـ5 ـ پيشينه پژوهشی تحقيق
2- 5 -1-1- پژوهش‌هاي صورت گرفته خارجي
2- 5 -1-2- پژوهش‌هاي صورت گرفته داخلی
2 ـ5 ـ 2ـ راهبردهای شناختی و فراشناختی
2 ـ5 ـ 2ـ1 ـ پژوهش های صورت گرفته خارجی
2 ـ2 ـ 2ـ2 ـ پژوهش های صورت گرفته داخلی
2-6- نتیجه گیری


منابع

قيمت فايل:27000 تومان
تعداد صفحات:58
تعداد اسلايدها:58
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی