روانشناسی و علوم تربیتی
مبانی نظری و پیشینه تحقیق فراشناخت نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. فراشناخت هر گونه دانش و فعاليت شناختي كه موضوع آن هر جنبهاي از اقدامات شناختي و تنظيم آن است، تعريف شده است. گمان ميرود كه توانایی فراشناختي نقش مهمي در انواع فعاليتهاي شناختي، از جمله رد و بدل كردن اطلاعات به صورت كلامي، ترغيب كلامي، درك و مفهوم مطالب، خواندن، نوشتن، توجه، ادراك، حافظه، فراگيري زبان، حل مسأله، شناخت اجتماعي و اشكال مختلف خودآموزي و كنترل خود بازي ميكند.
فراشناخت با مفاهيم وابسته (براي مثال فرآيندهاي اجرايي ) نيز در ميدانهاي روانشناسي شناختي، رشد شخصيت، پيريشناسي، و تعليم و تربيت و نيز رشد شناختي كودك به كار گرفته شده است. امروزه فراشناخت و وابستگان مفهومي آن در روانشناسي و تعليم و تربيت بسيار مطرح هستند (فلاول، ترجمه ماهر، 1377).
فراشناخت، آن چنان كه روانشناسان مطرح كردهاند، دانش درباره فعاليتهاي تفكر و يادگيري و كنترل آنها(فلاول، 1988) يا بررسي دانش فرد، فرآيندهاي شناختي، توليدات، يا آنچه بدان مربوط است، ميباشد(مارزانو ، به نقل از شعباني، 1382).فراشناخت عبارت است از هر گونه دانش يا فعاليت شناختي كه يك موضوع شناختي را در بر ميگيرد و يا يك فعاليت شناختي را نظم ميدهد، فراشناخت مربوط ميشود به دانش مردم، در مورد ماهيت مردم به عنوان يك نظام شناختي و نيز دانش در مورد ماهيت تكاليف شناختي متفاوت(فلاول، 1998).
فهرست مظالب
1-6 تعاریف مفهومی و عملیاتی توانایی فراشناختی 6 مبانی نظری توانایی فراشناختی 9
فراشناخت 11
مفهوم فراشناخت 12
مولفههاي فراشناخت 17
راهبردهاي فراشناختي 23
کمک به رشد توانایی های فراشناختی 27
راهبردهای توسعه ی توانایی فراشناختی 28
رابطه شناخت و فراشناخت 29
روابط بين اجزاء فراشناخت 30
اهميت توانایی فراشناختي 31
2-6 پیشینه پژوهش های توانایی فراشناختی 36 پیشینه پژوهش های توانایی فراشناختی در داخل کشور 36 پیشینه پژوهش های توانایی فراشناختی در خارج کشور 45
2-7 جمعبندی مطالب ارائه شده 47
منابع: 49