حقوق
هدف از این تحقیق بررسی خسارت در حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا می باشد. در مبحث اول مفهوم خسارت و انواع آن در حقوق ایران بررسی می شود. در مبحث دوم نیز خسارت در کنوانسیون بیع بین المللی کالا بررسی می شود.
خسارت در قانون مدنی ایران به طور پراکنده در مواد مختلفی چه به طور مستقیم چه غیر مستقیم به چشم میخورد. با نگاهی اجمالی به قانون مدنی هم میتوان دریافت که قانون مدنی در مباحث غصب، اتلاف و تسبیب بیش از هر جای دیگری به مسئولیت و خسارات ناشی از آن توجه داشته است.
در بحث غصب در قانون مدنی در ماده 328 که تا حدی مبتنی بر نظریه خطر است، رابطه علیت و خسارت را میتوان تفسیر کرد و همین که رابطه مسلم شد دیگر وجود یا نفی تقصیر تأثیری در ضمان نداد و به همین علت صغیر و مجنون هم خسارتی که دیگری وارد کند، ملزم به جبران خسارت آن هستند.ماده 329 قانون مدنی هم مربوط به ترمیم خسارات است که به روشنی به بهترین شیوه جبران خسارت توجه کرده است. ماده 331 قانون مدنی هم قاعده تسبیب را عنوان داشته و فرض تقصیر را نیز در آن مورد توجه قرار داده است. مواد 337 و 336 قانون مدنی هم در عبارات خود خسارات را مدّ نظر قرار داده اند.
فهرست مطالب
مبحث اول: مفهوم خسارت و انواع آن در حقوق ایران 7
گفتار اول: مفهوم خسارت در حقوق ایران: 7
بند 1: مفهوم خسارت در قانون مدنی 8
بند 2: مفهوم خسارت در قانون مسئولیت مدنی 9
بند 3: مفهوم خسارت در عرف 10
گفتار دوم: انواع خسارت در حقوق ایران 11
بند 1: خسارت مادی 12
بند2: خسارت معنوی 15
بند 3: خسارت بدنی 16
مبحث دوم: مفهوم خسارت و انواع آن در کنوانسیون 17
گفتار اول: مفهوم خسارت در كنوانسیون 17
گفتار دوم: انواع خسارت در کنوانسیون 18
بند 1: خسارت مادی 18
بند 2: خسارت عدم النفع 18
بند 3: خسارت معنوی 19