حقوق
راهکارهای پیشگیری از بزه دیدگی زنان
راهکارهای اجتماعی – فرهنگی
در سالهای اخیر انعکاس اخبار مربوط به خشونت علیه زنان به عنوان یک پدیدة ناگوار هر چند در حساسسازی افکار عمومی و سیاستگذاران تأثیر داشته و به تلاشهایی بهمنظور بررسی در این زمینه در استانهای مختلف کشور و همچنین رسیدگی به وضعیت بغرنج زنان قربانی سوءرفتار منجر شده، لیکن هیچگونه آمار و یا گزارش رسمی دربارة فراوانی و نوع خشونت و سوءرفتار، از جانب نهادهای مسئول ارائه نشده است؛
چنانکه امروز تعریفی عملیاتی از سوءرفتار یا خشونت علیه زنان یا همسر نیز موجود نیست و غفلت و پنهانکاری از این پدیده مهم نه تنها به واکنشهای مؤثر در پیشگیری و یا کاهش خشونت علیه زنان نیانجامیده، بلکه بعضاً این نکته (خشونت علیه زن) به عنوان رفتاری همآهنگ فرهنگ، امری پسندیده و شایسته نمایانده شده است.
در حقیقت خشونتورزی از یک سو محور و هستة سیستم مردسالاری است. از سوی دیگر علت اصلی عدم دستیابی به راهحلهای مقابله با این معضل، خصوصی بودن محیط خانواده و ملازمت آن با ارزشهای مهم اجتماعی است: به این ترتیب که محیط خانواده، مکانی خصوصی است که مهد آرامش و امنیت اعضای آن بوده و از چنان جایگاه والایی برخوردار است که باید محترم و مقدس نگاه داشته شود. این ارزش دارای چنان اهمیتی است که در اسناد بینالمللی حقوق بشر نیز تحت عنوان «تضمین حق زندگی، خانه و روابط خصوصی و خانوادگی منظور شده است.» (آشوری ،1380: 80)
فهرست مطالب
مبحث اول : پيشگيري 2
3-1-1- مفهوم پيش گيري از جرم 3
3-1-2 - پيش گيري وضعي و پيش گيري اجتماعي 3
3-1-3- پيشگيري اوليه ، ثانويه و ثالث 5
مبحث دوم : راهکارهای پیشگیری از بزه دیدگی زنان 8
3-2-1- راهکارهای اجتماعی – فرهنگی 8
3-2-2- لزوم عملکرد پویای قانونگذار 15
3-2-3- لزوم عملکرد پویای نهادهای اجرائی(سياست جنايي اجرايي) 19
3-2-3-1- پرورش نیروهای متخصص با وظیفه بازدارندگی 21
3-2-3-2- به کارگیری پلیس زن 22
3-2-3-3- ضرورت اقدام فوری نسبت به مرتکب بالقوه خشونت 25
نتيجه گيري 28
فهرست منابع فارسي 32
فهرست منابع غير فارسي 37