نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی با اشاره به آموزش مجازی مهارت مقابله با استرس به والدین دانشآموزان، اظهار کرد: انجمن اولیا و مربیان ظرفیتهایی دارد که در این ایام آنها را فعال کردهایم و مرتبط با موضوعی که جامعه با آن روبروست از این ظرفیت استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: 370 مرکز مشاوره خانواده در کل کشور داریم که در این ایام خدمات تخصصی ارائه میدهند و به صورت شبانهروزی آمادهباش هستند، این مراکز خدمات مشاوره را به خانوادهها به ویژه در بحث حفظ بهداشت روانی ارائه میدهند.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه شمارههای تماس این مراکز مشاوره در اختیار مدیران مدارس و روسای انجمن اولیا و مربیان قرار دارد که به آنها گفتهایم به خانواده ها اطلاعرسانی کنند و خانوادهها میتوانند در صورت نیاز شمارهها را از آنها دریافت کنند، گفت: به مراکز مشاوره خانواده اعلام کردهایم که برای ارائه خدمات به خانوادهها نیازی نیست تأکید داشته باشند حتما باید فرزند دانشآموز داشته باشند.
عباسپور بیان کرد: خدمات ارائه شده به خانوادهها در حوزه کنترل استرس و اضطراب، ارتباط بین اعضای خانواده و حفظ بهداشت روانی آنهاست همچنین برنامههایی برای آموزش خانوادهها داریم که در بحث آموزش خانواده چند محور را پیگیری میکنیم،محور نخست مهارت ماندن در خانه است تا افراد مدت زمانی که در خانه میمانند بدانند چکار کنند، مورد دیگر مهارت تحصیل در خانه است و اینکه تناقضی بین خانه و مدرسه پیش نیاید و خانوادهها برنامههای آموزش مجازی را همراهی کنند.
بارگذاری 70 مطلب آموزشی برای خانوادهها
عباسپور گفت: هم اکنون مدرسان ما با اولیا درارتباط هستند و کلیپهایی که تهیه شده را ارائه میدهند و حدود 70 عنوان مطلب در سایت انجمن اولیا و مربیان به آدرس https://payvand.medu.ir/fa/ بارگذاری کردهایم همچنین مطالب کاربردی برای مقابله با استرس و اضطراب در گفت و گو با اساتیدی همچون استاد افروز و احمدی در آپارات برگزاری شده است.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 10 هزار مدرس آموزش خانواده داریم، این مدرسان را بین مدارس تقسیم کردیم و در گروههای مجازی به والدین 4 یا 5 مدرسه خدمات ارائه میدهند. رفتار خانواده و واکنش آنها در این ایام بسیار مهم است و میتوانند استرس یا ناامیدی را به بچهها منتقل کنند، پدر و مادر نقش محوری دارند و در آموزشها به این نکات توجه میکنیم که آنها نسبت به اطلاعاتی که ارائه می گردد مطلع باشند که کدام یک از آنها را در اختیار بچهها قرار بدهند یا اینکه اطلاعات دریافتی بچهها را چگونه مدیریت کنند.
پایان/