با پیشرفت علوم و فنون و پیچیده شدن جوامع ، هیچ کس بی نیاز از تعلیم و تربیت نیست .
امروز فعالیت در مدرسه ، دانشگاه و در امر آموزش ، خود بخش عظیمی از زندگی انسآنها شده است و دیگر نمی توان با طرز تلقی گذشته به شاگرد ، دانشجو و تربیت او نگریست.
جامعه شناسان و سایر صاحب نظران علاقمند به حل مسائل و مشکلات اجتماعی معتقدند :
اطلاعاتی که در نتیجه ی تحلیل مسائل جامعه حاصل میشود باید منبع اصلی تعیین هدفهای آموزشی قرار گیرند . عوامل متعددی ، از جمله زمینه های فرهنگی خانواده ها ، علایق ، گرایش ها ، نیازها و مهارتهای قبلی فراگیران موقعیت فیزیکی محیطهای آموزشی ، نگرش مربیان و متخصصان تعلیم و تربیت و وجود امکانات و تجهیزات مختلف ، میتوانند در تعیین هدفهای آموزشی ، نقش مهمی داشته باشند .
بیشتر دانشجویان نمیتوانند ، همه آنچه را که باید درطول یک ترم معمول دانشگاهی دهند ، به پایان رسانند،
برخی شان چون کار میکنند ، یا به کارهای خانه رسیدگی میکنند ، یا مسئولیتهای دیگری دارند . همیشه زیر فشار کمبود رمان هستند . گروهی دیگر، زمان کافی برای انجام همه ی کارهای خود دارند اما نمیدانند که چگونه باید از زمان ، به شیوه درست بهره بگیرند . باید آگاه باشیم که تعدادی از دانشجویان در تحصیلات شان مشکلاتی دارند که از عدم بکار بردن آن علوم یا مسائل روانی – اجتماعی ناشی نمیشود .
بلکه ناشی از روشهای مطالعه و یادگیری آنهاست . همچنین باید بپذیریم که بسیاری از مشکلات دانشجویان بطور مستقیم ، از فرضیه هایی نشات گرفته که ما درباره ی آنها می سازیم ، از روشی که درسها را سازماندهی می کنیم و ارز یابی ها را انجام میدهیم .
" براندیج ، مکنسون و کین " اظهار می دارند که دانشجوی از راه دور باید نقاط قوت ، علائق ، مهارتها و نیازهای خود را بشناسد ، درخود عزت نفس ایجاد کند و آن را افزایش دهد ، پس از تمرین با دیگران ارتباط برقرار کند و آنچه را یاد گرفته مشخص نماید ، باید بار دیگر درس را به طور قابل قبول و واضح برای خود توضیح دهد. دست اندرکاران و برنامه ریزان این سیستم آموزشی می توانند از راه دور و از طریق ایجاد بازخورد مداوم و به موقع و تشویق بحث بین گروه دانشجویان و آمادگی کامل برای حضور در کلاس و ترغیب و تشویق عادات مطالعاتی موثر ، انگیزه ی لازم را در دانشجویان ایجاد کنند .
باید اعتقاد داشت ، درک مفاهیم و مطالب انتزاعی و دور از ذهن ، به حافظه سپردن آنها و یاد آوری در زمان امتحان به تمرین و تکرار نیازمند است و این میسر نیست مگر با حضور فعال در کلاس .
دانشجو به صورت نیمه حضوری د ر کلاسها حضور میابد . حضور استاد در کلاس به منظور رفع اشکال دانشجویان و هدایت کلی آنهاست ، بنابراین ضرورت دارد دانشجویان قبل از حضور در کلاس ، با محتوای کتاب آشنایی نسبی داشته باشند .