سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

تکرار/ پاسخ به مشکلات شبکه "شاد" برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
26 فروردین

خبرنگار اجتماعی ؛ شبکه دانش‌آموزی شاد از 21 فروردین ماه رسماً رونمایی شد و در فاز نخست دانش‌آموزان و معلمان دوره ابتدایی وارد این فضا می‌شوند تا کلاس‌های درس آنها برگزار شود.

آنگونه که وزیر آموزش و پرورش آمار داده است تاکنون 2 میلیون و 900 هزار کاربر در این شبکه آموزشی ثبت‌نام کردند و 250 هزار کلاس درس هم تشکیل شده است.

اما هم‌اکنون ابهامات و سوالاتی به ویژه از سوی خانواده‌ها درباره این شبکه آموزشی مطرح است و به دنبال راه ارتباطی هستند تا بتوانند سوالات احتمالی خود را مطرح کنند و پاسخ بگیرند.

مهدی شرفی؛ رییس مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به تسنیم مبنی بر اینکه خانواده‌ها سوالات خود درباره مشکلات احتمالی شبکه شاد را چگونه می‌توانند مطرح کنند، گفت: سامانه تلفنی 43081 بدون پیش شماره با تماس از طریق تلفن موبایل پاسخگوی سوالات خانواده‌ها است.

او همچنین درباره این موضوع که آیا اینترنت در شبکه شاد رایگان است، گفت: مذاکراتی انجام شده و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا قرار است تا پایان تعطیلات اینترنت در شبکه شاد رایگان باشد.

یکی از مهمترین سوالات از سوی خانواده‌هایی است که چند فرزند دانش‌آموز آن هم در یک دوره تحصیلی دارند، در همین رابطه به سوال یکی از خانواده‌ها که فرزند سه قلو در دوره ابتدایی دارد، اشاره می‌کنیم: 

هر‌ دانش آموز یک‌ موبایل؟!

آیا هر دانش‌آموز برای حضور و غیاب و ارتباطش در شبکه شاد باید یک اکانت مجزا داشته باشد؟  با این اوصاف تکلیف خانواده‌هایی که فرزند چند قلو دارند چه می گردد؟ آیا باید برای هر دانش‌آموز یک موبایل بخرند؟!

در همین رابطه مهدی شرفی؛ رییس مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش به تسنیم گفت: خانواده‌هایی که چند فرزند دانش‌آموز دارند می‌توانند از یک خط همراه با ورود به شبکه شاد و بخش ادامه دادن دانش‌آموز، هر تعداد فرزند دانش‌آموز که دارند اضافه کنند اما خانواده‌ای که سه فرزند دانش‌آموز در یک کلاس داشته باشد احتمالا به بیشتر از یک گوشی برای آموزش آنها نیاز خواهد داشت.

همچنین آموزش ‌‌و پرورش پیش از این در پاسخ به برخی سوالات پرتکرار خانواده‌ها در پاسخ به این سوال که آیا امکان ورود چند دانش‌آموز با یک خط وجود دارد؟ گفته بود:

 بله. فعلاً این امکان وجود دارد اما احتمال بروز هر خطای احتمالی توسط فرزندان در این زمینه بر عهده‌ی والدین خواهد بود. والدین باید در صورت نیاز، خط تلفن جداگانه برای ورود هر دانش‌آموز تهیه کنند.

حال یک سوال جدی این است که برای اتصال هر دانش‌آموز به شبکه شاد به یک گوشی موبایل نیاز است؟! و تکلیف خانواده‌هایی که چند فرزند دانش‌آموز و از قضا در یک دوره تحصیلی دارند چیست؟

نسخه ios شاد فعال شد؟

مشکل دوم نصب نشدن شبکه شاد بر روی نسخه ios است که رییس مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در اینباره هم گفت: نسخه ios از روز گذشته "دوشنبه 25 فروردین" فعال شد.

مشکل سوم هم که بارها به آن اشاره شده است مربوط به دانش‌آموزان مناطق محروم و عدم دسترسی آنها به اینترنت و گوشی‌های هوشمند است، این دانش‌آموزان پیش از این از چرخه آموزش مجازی و حالا هم از ورود به شبکه شاد محروم هستند.

معلمی که در یکی از مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان تدریس می‌کند به این موضوع اشاره دارد که دانش‌آموزانش اصلا به اینترنت و فضای مجازی دسترسی ندارند و در این مدت آموزش مجازی برای آنها عملیاتی نشد و از طریق تماس تلفن پیگیری کار آموزش دانش‌آموزانش را انجام داده است.

مشکلات شاد در مناطق روستایی 

او می‌گوید که در برخی مناطق روستایی اصلا آنتن‌دهی وجود ندارد حتی شبکه آموزش هم قابل دسترسی نیست از سوی دیگر اگر اینترنت هم باشد ممکن است برخی خانواده‌ها موبایل نداشته باشند چون در روستاها از موبایل زیاد استفاده نمی‌کنند حتی اگر فردی هم موبایل داشته باشد موبایل او هوشمند نیست.

حتی فرض کنید موبایل هوشمند هم داشته باشند بیشتر دانش‌آموزان، پدر و مادرشان مسن یا بیسواد هستند و اصلا نمی‌توانند از قابلیت شبکه شاد استفاده کنند و از آموزش مجازی سردرنمی‌آورند.

شبکه شاد طرحی برای شهرها!

این معلم معتقد است، آموزش وپرورش باید زیرساخت‌های مورد نیاز برای حضور دانش‌آموزان در شبکه شاد و استفاده آنها از آموزش‌های مجازی را فراهم کند و این طرح فعلا در مناطق شهری جواب می‌دهد و دانش‌آموزان محروم را کنار گذاشته‌اند البته معلمان روستایی، خودشان کاربرگ‌هایی را تهیه کرده و با مراجعه به درب منازل دانش‌آموزان آن را تحویل داده و جریان یادگیری آنها را پیگیری می‌کنند.

لطمه تعطیلات طولانی مدت به دبستانی‌ها

او اشاره می‌کند که دانش‌آموزان دوره ابتدایی از این تعطیلات لطمه زیادی دیده‌اند و عملا آموخته‌ها را فراموش می‌کنند حال دانش‌آموزی را که تازه روخوانی را آموخته بود و در جریان این تعطیلات طولانی هر چه را یاد گرفته، فراموش نموده است چگونه می‌توان در فضای مجازی آموزش داد؟!

به نظر می‌رسد آموزش وپرورش باید به شکل جدی به فکر جبران خلأ آموزشی برای دانش‌آموزان باشد و از کنار این قضیه به سادگی عبور نکند!

تسنیم، حالا حضور دانش‌آموزان مناطق محروم در بستر شبکه آموزشی شاد به یکی از سوالات اصلی مطرح شده است.

مهدی شرفی؛ رئیس مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش درباره ورود دانش‌آموزان روستایی و مناطق محروم به شبکه شاد گفت: درباره وضعیت حضور دانش‌آموزان مناطق روستایی در فضای شاد شورای راهبردی باید تصمیم گیری کند اما این پیشنهاد مطرح است که برای دانش‌آموزان مناطق روستایی ابزار مورد نیاز را تأمین کرده و به آنها برسانیم که در تلاش برای عملیاتی شدن آن هستیم.

تسنیم البته پیشنهاداتی از سوی کارشناسان درباره توزیع تبلت آموزشی برای دانش آموزان مناطق محروم سال‌هاست که مطرح بوده اما هیچ گاه وارد فاز اجرا نشد حال باید دید به بهانه فعالیت شبکه شاد می‌توان به این پیشنهاد رنگ تحقق بخشید، در غیر اینصورت باید به عمیق تر شدن شکاف آموزشی و رنگ باختن بیشتر شعار عدالت آموزشی اندیشید!

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی