پژوهشهاي عملي هر چند ناچيز باشد، قابل توجه است. كه اگر چيزي بر دانستنيها نيافزايد، كم ننموده و اگر براي پيشرفت دانش راه تازهاي باز ننمايد، مسدود هم نميكند. آنها كه با بضاعت مختصر علمي قدم اول را برميدارند، بالطبع در پي قدم دوم بوده و بدنبال اندوختة بهتري ميروند.
اگر به بخش تركيبات آرسنيكي اين پروژة تحقيقاتي، اجمالي شود. اهميت اين ماده در دانش دامپزشكي محرز ميگردد.
با علم به اينكه داروهاي آرسنيكي قسمت عمدهاي از داروها را تشكيل داده و صنعت داروسازي هر روز تركيبات گوناگوني را از اين دارو به بازار ميفرستد، مطالعه و بررسي آن خصوصاً از نظر سم شناسي شايان توجه ميباشد.
از سالها قبل مسألة اعتياد بوسيلة اين دارو مورد دقت علماء فن بوده و عدهاي براي چالاكي و تقويت از آن استفاده ميكردند. حتي در روم قديم، بخصوص زنها براي طراوت و وجاهت ظاهري متوسل به اين دارو ميشدند.
و يا براي انبساط و نشاط سگهاي پرقيمت شكاري و يا پاسبان و يا حيواناتي كه ميخواستند آنها را فربه و چالاك به مشتري عرضه نمايند، بدون اينكه توجه به خطرات و زهرآگيني آن داشته باشند از اين دارو استفاده ميكردند.
در رابطه با زهرآگيني آرسنيك، زنها و نديمههاي سابق گردانندة اصلي اين كشمكش بوده و حتي اطلاعات سم شناسي آنان بيش از گياهشناسان و متخصصين شناسي زمان خود بوده است.
نمونههاي تاريخ شاهد اين مدعا ميباشد. از آن جمله كاترين دومديسي، ملكة فرانسه، دختران بورژيا، كاترين ملكة روسيه و امثال آنها كه براي نابود كردن و انتقام كشيدن و انجام مقاصد شيطاني خود متوسل به زهر ميشدند و جنايات بيشماري مرتكب شدهاند. اينان دستگاه و تشكيلات وسيعي براي جمعآوري و شناسايي زهرهاي مهلك در اختيار داشتند.
آرسنيك از زهرهاي كشندهاي است كه قرنها پيش، بوجود آن پي بردهاند و در حيوان يا انسان براي تبهكاري و يا خودكشي استفاده كردهاند.