بر اساس اطلاعات ، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان امروز در حاشیه نشست همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی در جمع خبرنگاران درباره ادبیات ایثار و شهادت گفت: هفته بازگشایی مدارس مصادف با هفته دفاع مقدس شده است و سالها رویکرد ما استفاده از فرهنگ ایثار و شهادت در کتب درسی است.
وی ادامه داد: استقلال و هویت ملی و پایداری کشور را مدیون شهدا هستیم و همیشه به فرهنگ ایثار و شهادت پرداخته ایم و البته از آن نیز صیانت کرده ایم تا به ابتذال کشیده نشود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی تصریح کرد: در کتابهای درسی از شهدای شاخص همانند فرماندهان جنگ، شهدای روحانی، بانوان شهید و دانش آموزان تجلیل و یاد کرده ایم.
وی ادامه داد: توجه ما به فرهنگ ایثار و شهادت موجب شده تا برخی از معارضان جمهوری اسلامی، صهیونیست ها و غربی ها نسبت به این موضوع بغض داشته باشند و به این مسئله معترضند که چرا دانش آموزان را با هویت انقلابی و ایثار و شهادت پرورش می دهیم در حالی که تقصیر آنها تقویت روحیه جنگ ستیزی است.
وی ادامه داد: ما نسبت به دشمنان روحیه جنگ ستیزی داریم. همچنین در ادبیات بین المللی نیز به مقاومت، مقاومت فلسطین و جنوب لبنان نیز پرداخته ایم.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به خبر حذف موضوع شهید فهمیده از کتاب پایه ششم گفت: در سالهای گذشته در پایه ششم درسی در تعلیمات دینی با عنوان «رهبران کوچک» مطرح شد که به موضوع شهادت و ایثار می پرداخت اما به این نتیجه رسیدیم این عنوان مناسب درس نیست و به عنوان «سرزمین سبز» تغییر نام دادیم. در این کتاب به شهید زین الدین و همت به عنوان چهره های شناخته شده پرداخت شد. همچنین موضوع اردوهای راهیان نور را مطرح کردیم تا آداب مسافرت و نماز مسافر، ارزش های انقلابی و شهادت را به دانش آموزان بیاموزیم. چرا که محل انقلاب از شهرها تا مرزها است و حتی دانش آموز در خانه نیز می تواند دفاع مقدس داشته باشد.
وی تصریح کرد: نام شهید فهمیده در یک پاراگراف در این درس آمده بود که حذف کردیم و قرار است موضوع شهید فهمیده به صورت جامع تر در پایه هفتم که سن دانش آموزان ۱۳ سال و متناسب با سن شهید فهمیده در هنگامه شهادت است، پرداخته شود که در این درس، موضوعی با عنوان بسیج دانش آموزی را که به معرفی شهید فهمیده پرداخته، مطرح کرده ایم.
وی یادآور شد: دانش آموزان پایه ششم در کتاب درسی پایه سوم با شهید فهمیده آشنا شده اند و در پایه هفتم کاملتر آشنا می شوند.
وی با انتقاد از برخی تحلیلگران حذف موضوع شهید فهمیده گفت: رادیو اسرائیل علیه سازمان پژوهش تحلیل می نماید و برخی ها نیز هم صدا با آنان سر ما فریاد می زنند در حالی که ما برای رژیم سابق نیستیم. در این نظام خدمت می کنیم. ما باید با منطق کتب درسی را هویت سازی کنیم. برای مثال دانش آموز ۱۳ ساله بیشتر می تواند با شهید فهمیده که ۱۳ سال سن داشت ارتباط برقرار کند و مسئولیت پذیرتر باشد اما برخی ها بدون علم صحبت می کنند. بسیاری از مولفان ما جانباز هستند و در دفاع مقدس نیز حضور داشته اند.
وی در پایان به موضوع ولایت فقیه که در کتاب دینی آمده است اشاره کرد و گفت: ما به این نتیجه رسیده ایم باید به بحث ولایت فقیه نیز بیشتر بپردازیم و در مطالعات اجتماعی و نظام سیاسی نیز به آن بپردازیم اما اگر یک پاراگراف از موضوع ولایت فقیه که در کتاب دینی آمده حذف کنیم، باز شاهد همین سخن پراکنی ها می شویم و به این موضوع توجه نمی گردد که ما در کتاب های درسی دیگر بیشتر پرداخته ایم.