سایت کاریابی جویا کار

سیاست های مکمل اشتغالزایی در کشور وجود ندارد/ پتروشیمی و ذوب آهن اشتغال ایجاد نمی‌کند

دسته بندي: اخبار / استخدام / اخبار حوزه اشتغال
3 آبان

بر اساس اطلاعات خبرنگار اقتصادی ، حسین راغفر در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه تا زمانی که جهت گیری های برنامه ششم در راستای اصلاحات ساختاری نباشد معضل ها حل نمی گردد گفت: مشکل اساسی در اقتصاد کشور ساختاری و کاستی های نهادی است.

راغفر ادامه داد: از هر 100 تومان سرمایه گذاری در کشور سه تا پنج تومان به بخش کشاورزی ، حدود 25 تومان به  بخش صنعت و بین 65 تا 70 تومان به بخش خدمات که بیشتر دلالی و واردات کالاهای مصرفی است اختصاص می یابد که هیچ کدام اشتغالزا نیست.

وی  با تأکید بر اینکه در بیشتر مواقع در اقتصاد کشور تناسب بین درآمدهای نفتی و اشتغال دیده نمی گردد و در سرمایه گذاری ها موارد نادرستی اتفاق می افتد  ادامه داد:دلیل فعال نبودن بخش خصوصی در بخش تولید سود بسیاری است که در بخش های نامولد وجود دارد. رشد بهای زمین از سال 72 تا سال 92 در تهران 107 برابر شده است.

راغفر با بیان اینکه سیاست های مکمل اشتغالزایی در کشور وجود ندارد و اقتصاد نفتی موجب اشتغال نمی گردد گفت: اقدام های اخیر دولت در رفع موانع تولید ممکن است به ایجاد اشتغال کمک کند اما صنایع بزرگ کشور که منابع بزرگ را جذب می کنند اشتغالزایی ندارند.

راغفر گفت: مناطق مرزی و محروم به شدت از سیاست های توسعه ای کشور مغفول مانده است و پتروشیمی و ذوب آهن اشتغال ایجاد نمی کنند زیرا سرمایه بَر هستند.در مناطق محروم تعداد زیادی نیروی کار بدون تخصص وجود دارد. طی سال های آینده سالیانه 640 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی خواهیم داشت.علاوه بر این نیز 300 هزار نیروی تازه وارد برای کار داریم که تحصیلات دانشگاهی ندارند. یعنی در سال های آینده سالانه یک میلیون متقاضی کار در کشور خواهیم داشت.بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی حدود 25درصد است که دو برابر نرخ رسمی بیکاری در کشور است.  در این صنایع در برخی موارد برای ایجاد یک شغل 20 میلیارد تومان هزینه می گردد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه 70 درصد سرمایه گذاری های کشور در چهار بخش انجام می گردد و از مجموع سه میلیون فرصت شغلی ای که در  صنعت ایجاد می شوند 400 هزار شغل مربوط به این چهار بخش است.پالایشگاه ها،‌ پتروشیمی ها، فلزات اساسی مانند فولاد و صنایع معدنی مانند سیمان، سیاستگذاری ها را گروگان خود گرفته اند.

وی ادامه داد: خودرو،‌ فولاد،‌ سیمان و پتروشیمی لابی دارند در سیاستگذاری ها حاضرند و پاسخگوی نیازهای جامعه نیستند. برای احداث خط لوله گاز به سیستان و بلوچستان دو میلیارد دلار هزینه شد اما این سرمایه گذاری منافع گروه های خاص را در پی دارد زیرا می توانستیم در این استان نیروگاه های خورشیدی ایجاد کنیم که برای کشور زیربنایی بود.

راغفر گفت: در حالی که 99 میلیارد دلار و 50 هزار  میلیارد تومان در پتروشیمی سرمایه گذاری کردیم اما محصولات آن را تنی 740 دلار صادر می کنیم که این به دلیل تأمین منافع گروه های خاصی است و منافع مردم تأمین نمی گردد.
پایان//

منبع خبرتسنیم - استخدام
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی