علی صفدریان شامگاه دوشنبه در نخستین جشنواره استانی مدیریت دانش در نظام سلامت اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳ سامانه نظام پیشنهادات در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان راه اندازی شد که منجر به ثبت هفت هزار و ۹۰۰ پیشنهاد در حوزه سلامت تاکنون شده است.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۵ اولین جشنواره استانی نظام پیشنهادات از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با موضوع اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل برگزار شد، افزود: امسال برای دومین بار جشنواره استانی مدیریت دانش در نظام سلامت در حالی برگزار شد که علاوه بر نظام پیشنهادات، ثبت تجارب هم به آن اضافه شد.
رئیس گروه تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه این جشنواره امروز در چهار محور برگزاری شد، ادامه داد: کاهش هزینهها و مدیریت منابع در نظام سلامت، حمایت از کالای ایرانی در نظام سلامت، راههای مقابله با تحریمها در نظام سلامت، ارتقاء خدمات،اصلاح فرایندها و تکریم ارباب رجوع در نظام سلامت با رویکرد حقوق شهروندی از جمله این محورها بود.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره بالغ بر دو هزار پیشنهاد و بیش از ۲۴۰ تجربه به دبیرخانه ارسال شد، اضافه کرد: ازاین تعداد اثر امروز در جشنواره از ۵۶ ارائه دهنده پیشنهاد و تجربه برترتجلیل شد.
صفدریان با اعلام اینکه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دو سامانه ثبت پیشنهادات و ثبت تجارب کارکنان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ایجاد شده است، گفت: دو نوع دانش سازمانی داریم که یکی دانش صریح و آشکار است که به زبان می آید و در کتاب و ژورنالها یافت میشود و دانش دیگر دانش ضمنی است که بر اثر تجربه کاری افراد به دست می آید و به راحتی نمیتوان شناسایی کرد و بیشتر به عنوان یک دانش پنهانی شناخته می شود.
رئیس گروه تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه دانش مجموعه اطلاعات و تجاربی هست که باعث میشود در تصمیمگیریهای و حل مسائل از آن استفاده کرد، ادامه داد: به منظور شناسایی، حفظ ، نگهداری و توسعه دانش اقدام به برگزاری جشنوارهای در همین راستا نمودیم که افراد با مراجعه به این سامانه تجربه خود را و روش های که به کار گرفته شده و نتایج حاصل از آن تجربه را چه موفقیت چه شکست ثبت می کند و به راحتی برای تمام کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در سراسرکشورقابل دست یابی است .
وی بیان داشت: ثبت تجربیات و تبدیل دانش ضمنی به صریح برای هر سازمانی از چنان اهمیتی برخوردار است که سبب کاهش هدر رفت منابع مالی و نیروی انسانی میشود که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این امر پیشرو بوده است و امیدواریم تمامی ارگان ها این شیوه ثبت تجربیات و پیشنهادات را الگوی خود قرار دهند.
صفدریان گفت: به منظور تشویق کارکنان و مدیران حوزه سلامت به ثبت تجربیات و پیشنهادات این دو موضوع در ارتقاء رتبه سازمانی و ارزشیابی ایشان تاثیر گذار است.
وی اظهار داشت: وقتی یک کارمند می خواهد از یک سازمان برود اگر مثلا یکی از ابزارهای سازمان مثل میز و صندلی و کامپیوتر را بردارد، از سوی حراست مورد سوال قرار می گیرد این در حالی است که به راحتی یک کارمند یا مدیر با گنجینه ای از تجربه و دانش بازنشسته یا جابه جا می شود و از سازمان می رود بدون اینکه جایی برای حفظ دانش و ثبت تجربیات آن وجود داشته باشد و بنابراین آن مدیر و کارمند جدید باید همان مسیر را از نو آغاز کند واین به معنای اتلاف وقت و پول آن سازمان است.