شامل 70 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان جامعه شناسی ، علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
تفکیک بین نظریات کلاسیک و مدرن در حوزه های مختلف علوم اجتماعی چندان مورد توافق و دقیق نیست این مسأله در حوزه مطالعات قشربندی اجتماعی نیز صادق است ما در این مبحث, از نظریه کارکردگرائی پارسونز بعنوان نقطه شروع مطالعات مدرن در زمینه قشربندی اجتماعی, حرکت می کنیم ضمن توصیف هر یک از نظریات, به مقایسه و ارزیابی آنان می پردازیم
تفکیک بین نظریات کلاسیک و مدرن در حوزههای مختلف علوم اجتماعی چندان مورد توافق و دقیق نیست. این مسأله در حوزه مطالعات قشربندی اجتماعی نیز صادق است. ما در این مقاله، از نظریه کارکردگرائی پارسونز بعنوان نقطه شروع مطالعات مدرن در زمینه قشربندی اجتماعی، حرکت میکنیم. ضمن توصیف هر یک از نظریات، به مقایسه و ارزیابی آنان میپردازیم.
● نظریه کارگردگرائی:
خصلت عمده نظریه کارکردگرائی، دخل و تصرف در مقولات رسمی تحلیل و خصلتهای انتزاعی است. و همین امر آنرا از دیگر نظریات موّجهتر میسازد. مارکس و وبر از یک مبنای واقعی شروع میکنند: شکل و ویژگی طبقات بصورتی که در جامعه صنعتی جدید شکل گرفتند. اما کارکردگرها بیشتر از مفاهیم انتزاعی که دارای مضامین بین فرهنگی و جهانی هستند آغاز نمودند. در واقع این رویکرد، تا حدودی سمت و سوی انسان شناختی داشته و به خصوص به نظرات مالینوفسکی نزدیک است.
بنظر پارسونز، قشربندی عنصر حیاتی سازمان اجتماعی است. به این معنا که در تمامی جوامع وجود دارد. هر چند اشکال تجربی سیستم قشربندی متنوع است اما با یک تئوری واحد تبیین میشود. پارسونز، سیستم قشربندی را رتبهبندی واحدهای یک سیستم اجتماعی بنا بر معیارهای مشترک سیستم ارزشی تعریف میکند: این تعریف پیامدهائی دارد به این صورت که اولاً آشکارا هر سیستم قشربندی، نمود و تحقق ارزشهای اساسی یک جامعه است. این ارزشها مبنای نوعی ارزیابی را فراهم میآورد که آن هم به نوبه خود، لزوماً سلسله مراتبی از جایگاهها، پاداشها و رتبهبندیهائی را ممکن میسازد. دوم اینکه، سیستم قشربندی عمیقاً با موضوع اصلی جامعه خود مرتبط است زیرا که قشربندی نتیجه اجتنابناپذیر کنش اجتماعی است.
پارسونز در ارزیابی ازقشربندی، آنرا بر اساس دو عنصر کیفیت انتسابی نظیر هوش، نجیب زادگی و که فردی هستند و عملکرد اکتسابی که بر اساس ارزیابیهائی که افراد انجام دادهاند یا کسب کردهاند بنا میشود، ارزیابی میکند.
پارسونز، چهار معیار ارزشی را برای رتبهبندی شکل قشربندی ارائه میدهد:
- عام گرائی: ارزشهائی که بطور نسبی فارغ ازمحدودیتهای اخلاقی یا عاطفی هستند مانند: ارزش کارآئی.
- دستیابی به هدف: ارزشهائی که بر اهمیت اهداف جامعه تأکید دارد. نظیر ارزشهای اجتماعی یک جامعه که بر اهداف ملی تأکید دارد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
نظریه کارگردگرائی
دیدگاه مکتب تضاد
اریک اولین رایت
پارکین
دارندورف
پولاتراس
لنسکی
گیدنز
مقایسه و ارزیابی نظریات مدرن
پایان
عنوان : نظریات مدرن در باب قشربندی اجتماعی
فرمت : پاورپوینت
حجم : 360 کیلوبایت
تعداد صفحات : 70
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی