سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت قشربندی اجتماعی چیست

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
24 اردیبهشت

 

شامل 90 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان جامعه شناسی ، علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

در غالب جوامع شناخته شده بشری، تمایل به ارزشیابی اعضای خود و تعیین مقام آنان براساس معیارهایی که مهم محسوب می‌‌شوند دیده می‌‌شود. در اجتماعی کوچک که مبنای ارزیابی در آن واضح است این امر به آسانی مشهود است. مثلاً در شهری تک صنعتی، صاحب کارخانه معمولاً بالاترین مقام و نگهبان کارخانه پایین‌ترین مقام را دارند. در سازمانی چون نیروهای مسلح نیز که مقام سرباز از روی سردوشی وی مشخص است و همه از مقام همدیگر اطلاع دارند، قشربندی به آسانی قابل تشخیص است.

اما در جوامع بزرگتر که شامل گروههای کوچکتر متعدد هستند، تعیین مقام اعضای جامعه پیچیده‌تر می‌‌شود؛ زیرا معیار مربوط را ممکن است همه نپذیرند. مثلاً در دانشگاهها کسانی که تعداد زیادی کتاب و مقاله می‌‌نویسند ممکن است بالاترین مقام محسوب شوند. در محفل فیلم سازان (جامعه‌ی سینمایی) زیباترین بازیگر زن یا بازیگری با بیشترین توانایی نمایشی احتمالاً از بیشترین اعتبار برخوردار خواهد بود. در میان جنایتکاران حرفه‌ای، نویسندگی، زیبایی و توان نمایشی بی اهمیت یا بی ثمر است، اما طراحی و اجرای مؤثر جنایت احترام همکاران را جلب می‌‌کند.

البته در برخی جوامع بزرگ در مورد مبنای تعیین مقام افراد و اهمیت سمتها توافق کلی وجود دارد. آلمان نازی برای قهرمانان نظامی خود احترام اجتماعی قائل بود. ایتالیا در دوره‌ی رنسانس به هنرمندان، شاعران و موسیقی‌دانان خود ارج می‌نهاد. معیار هرچه باشد، اعضای جوامع یکدیگر را ارزیابی و برای خود و یکدیگر مقام ویژه قائل‌اند. همچنین براساس این گونه ارزیابی و درجه بندی مقام، بعضی از مردم ثروتمند، برخی فقیر، برخی برخوردار از امتیازات فراوان و برخی دیگر فاقد امتیازات کافی‌اند؛ برخی از افراد قدرت فراوان دارند و بعضی دیگر فاقد قدرت بوده یا قدرتشان ناچیز است. منظور از قشربندی اجتماعی همین وضعیت است.

 

تعریف قشربندی اجتماعی

گاهی قشربندی اجتماعی را با «تمایز اجتماعی» (Social differentiation) یعنی صرفاً تقسیم کار که در همه‌ی جوامع وجود دارد اشتباه می‌گیرند. دنیس رانگ (Dennis Wrong) می‌نویسد: «صرف نظر از اینکه آیا نقشهای اجتماعی رتبه بندی می‌‌شود یا نه، یا اینکه چگونه این رتبه مشخص می‌‌گردد، تمایز نقشها یا تقسیم کار در جامعه وجود دارد.» از طرف دیگر قشربندی اجتماعی فراتر از تقسیم کار محض است.

اگر بگوییم «این شخص نجار است و آن شخص بنّاست» علاوه بر اینکه اطلاعاتی درباره‌ی حرفه آنان عرضه کرده‌ایم، مثل این است که بگوییم یکی از این دو شخص، یعنی بنّا، مقامی بالاتر از دیگری دارد و بنابراین اعتبار، پاداش مالی و امتیاز بیشتری در جامعه به وی داده می‌‌شود.

به طور خلاصه، «تمایز اجتماعی ویژگی عمومی جوامعی است که در آنها موقعیت‌ها و نقشهای ویژه قابل مشاهده و بازشناسی هستند. قشربندی اجتماعی عبارت است از ارزیابی، تعیین مقام و پاداش دهی تمایزی این سمتها و نقشها بر مبنای چند معیار مورد قبول عموم».

نظام قشربندی اجتماعی پیوستاری است که بر روی آن هر فرد، سمتی دارد و این سمت نیز مبنایی برای اعطای حقوق و امتیازات معین فراهم می‌‌کند. ممکن است مفید باشد که قشربندی اجتماعی را نردبانی تصور کنیم که شامل سمتهای نسبی دارای موقعیت است. بر پله‌ی بالایی نردبان افرادی قرار دارند که دارای بالاترین موقعیت بوده، از بالاترین پاداش جامعه‌ی خویش برخوردارند. بر روی پایین‌ترین پله نیز افرادی قرار دارند که از لحاظ موقعیت پست‌تر از همه محسوب می‌‌شوند و کمترین امتیازات جامعه نصیب آنان می‌‌شود.

سطوح متفاوت قشربندی اجتماعی همیشه شامل ارزشهای ذهنی است. علت آن است که معیار تعیین مقام فرد ارزشی است که اعضای جامعه معمولاً برای نقشهای خاص اجتماعی قائل‌اند و این امر مربوط به قضاوت ذهنی می‌‌شود. اما این قضاوت، هرچند ذهنی است، ممکن است بر ملاحظات عینی مبتنی باشد. مثلاً جامعه‌ای را در نظر بگیرند که ناچار برای ادامه‌ی حیات بر حیات وحش وابسته است. اگر مردم این جامعه دسترسی به آب نداشته، اما در جایی زندگی کنند که حیوانات و پرنده وجود دارد، ممکن است برای توان شکار کردن ارزش زیادی قائل شوند. اما اگر به آب و نه به شکارهای غیر پرنده دسترسی داشته باشند به احتمال زیاد فرد ماهیگیر را ارج خواهند نهاد. حقیقت عینی آن است که شکارچی یا ماهیگیر، بسته به مورد، قادرند غذا تهیه کنند. حقیقت ذهنی این است، کسانی که می‌‌توانند غذا تهیه کنند در این جامعه فرضی «بهتر» یا «باارزش‌تر» از کسانی محسوب می‌‌شوند که قادر به تهیه‌ی غذا نیستند.

و ...

فهرست مطالب

مقدمه

تعریف قشربندی اجتماعی

«مارکس و وبر»

کارکردگرایی و نظریه‌ی تعارض

کارکردگرایی ساختاری و قشربندی

نظریه تعارض و قشربندی

ترکیب

کاست و طبقه

مفهوم طبقه اجتماعی

تحرک اجتماعی

آیا ایجاد جامعه‌ی بی طبقه امکان پذیر است

پایان

 

عنوان : قشربندی اجتماعی چیست

فرمت : پاورپوینت

حجم : 372 کیلوبایت

تعداد صفحات : 90

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:12800 تومان
تعداد اسلايدها:90
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی