شامل 40 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
بنیامین بلوم معتقد است که: هدفهاى تربیتى بیان صریح روشهایى است که با استفاده از آن مىتوان انتظار داشت که رفتار شاگردان تغییر کند . چنانکه ملاحظه مىشود، در این تعریف نیز هدف و روش معادل گرفته شده است. رابرت اف، میگر در کتاب تدارک هدفهاى آموزشى هدف را بیان وضعیت مطلوبى مىداند که باید در شاگرد بوجود آید. در واقع، به نظر او هدف آموزشى شرحى از فرآورده آن است. به عقیده میگر، هدف نتیجه آموزش را وصف مىکند، نه فرایند خود آموزش را. هدف عبارتى است که حاوى نتیجهٔ آموزش است، نه فرایند آموزش؛ به عبارت دیگر، هدف نتایج را روشن مىکند، نه وسیلهٔ دستیابى به آن نتایج را .
اگرچه منظور میگر از هدف، هدفهاى رفتارى است، در مقایسه با دو نگرش قبلى منطقىتر به نظر مىرسد. در نتیجه، مىتوان گفت هدف موقعیتى است که مىخواهیم به آن برسیم، اشتیاق رسیدن به آن، محرک فعالیتهاى معینى است که وصول آن را ممکن مىسازد؛ یعنى روش و فعالیت چه بصورت حرکت خارجى و بدنى باشد و چه بصورت حرکت درونی، عین هدف نیست؛ به عبارت دیگر، هدف با حرکت یکى نیست، بلکه چیزى است که فعالیت به آن منتهى مىشود. اما شکى نیست که اصول جاندیویى در تعیین هدفهاى آموزشى نیز باید در تعیین و تنظیم هدفهاى آموزشى همواره مورد توجه همهٔ معلمان و مربیان تربیتى باشد. مهمترین این اصول عبارتند از:
۱. روش و وسیله باید متناسب با هدف انتخاب شود تا بتواند به آن منتهى گردد. اگر در هنگام تعیین هدف، روش و وسایل نیل به آن و سایر عوامل دخیل مورد توجه قرار نگیرد، انتظار تحقق هدف را نباید داشت. بسیارى از نظریهپردازان علم اخلاق و آموزش و پرورش معمولاً از این مسأله غافل هستند و هدفهایى را در فرآیند آموزش تعیین مىکنند که هیچ سنخیتى با روند فطرى فراگیر ندارند و قابل پیشبینی، سنجش و انتخاب نیستند و از این رو هرگز تحقق نمىیابند.
۲. اگرچه هدف هر فعالیت آموزشى پیش از شروع آن فعالیت تعیین مىشود نباید تغییرناپذیر و غیرقابل انعطاف باشد. هدفى که در آغاز هر فعالیت انتخاب مىشود، هدفى است احتمالى و آزمایشى که ممکن است در فرایند فعالیت، دستخوش تغییراتى شود. هدفى خوب و مطلوب است که از اوضاع و احوال و شرایط واقعى سرچشمه بگیرد و با آن سازگار باشد تا بتواند شرایط را تغییر دهد و با این تغییر، تحقق خود را امکانپذیر سازد. کشاورزى که بدون توجه به وضع خاک و آب و هوا بذرافشانى کند، البته به هدف خود که محصولى پربار است نخواهد رسید.
۳. هدف باید فرد را به فعالیت برانگیزد و به فعالیت او جهت دهد. چنین امرى زمانى امکانپذیر است که هدفهاى تربیتى بر فعالیتها و احتیاجات اصیل فراگیر متکى باشد. هرگز نباید هدفهاى مطلوب افراد بالغ را بر کودکان تحمیل کرد یا همهٔ کودکان را بدون توجه به اختلافات اساسى آنان، اسیر هدفهاى معینى کرد.
۴. هدف تربیتى باید با اوضاع و احوال محیط شخص موافق باشد تا حصول آن میسر شود. هدفهایى که از خارج بر شخص تحمیل شوند قابل حصول نخواهند بود. متأسفانه، هدفهایى که ما در تعلیم و تربیت کودکان اختیار مىکنیم از این مقوله هستند. معلم، دانسته یا ندانسته، هدفهاى مطلوب خود یا دیگران را که موافق با مقتضیات رایج جامعه است، به شاگردان تحمیل مىکند؛ اما شاگردان نه تنها به تحقق آنها علاقهاى نشان نمىدهند، بلکه اساساً نسبت به معلم بىاعتماد و بىاعتنا مىشوند؛ زیرا معلم از آنان چیزى مىخواهد که با مقتضیات آنان سازگار نیست.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
ضرورت تعیین و تنظیم هدفهاى آموزشى در فرآیند تدریس - یادگیرى
منابع تعیین هدفهاى آموزشى
دیدگاه متخصصان
نیاز فراگیران
نیاز جامعه
پایان
عنوان : هدف هاى آموزشى چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 392 کیلوبایت
تعداد صفحات : 40
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی