شامل 48 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
مدت زیادى است که تعدادى از معلمان و مربیان نظامهاى آموزشى عبارت وسایل کمک آموزشی رایج کردهاند و به نظر مىرسد که این امر مورد قبول و تأیید مسؤولان آموزشى نیز قرار گرفته است. در بسیارى از طرحهاى آموزشی، بدون کوچکترین توجه به مفهوم صحیح وسایل آموزشی، فقط از ابزارهایى که معلم مىتواند در آموزش شاگردانش از آنها کمک بگیرد یاد شده و استفاده از آنها توصیه شده است، در حالیکه مفهوم وسیلهٔ آموزشی بسیار فراتر از یک ابزار کمکى است. ما در مکالمات روزمرهٔ خود، هرگز به تلفن، لفظ وسیلهٔ کمک ارتباطی یا به اتومبیل، وسیلهٔ کمک نقلیه اطلاق نمىکنیم، اگر چه این وسایل در برقرارى ارتباط و ایاب و ذهاب کمک زیادى به انسان مىکنند. تلفن یک وسیلهٔ ارتباطى است؛ زیرا ارتباط خاصى را میسر مىسازد که با انواع ارتباطهاى دیگر کاملاً متفاوت است. تردیدى نیست که وسایل آموزشی در هموار ساختن راه دشوار تعلیم و تدریس نقش ارزندهاى دارند و مربیانى که در نظامەاى پیشرفتهٔ آموزشى حداکثر استفاده از این وسایل و مواد مىکنند، بیش از پیش به ارزش کمکى این وسایل معترفند، اما این نکته را نباید از نظر دور داشت که ما در تعریف علمی، بیشتر به دنبال تحدید حدود و مشخصات مسائل مورد نظر هستیم و بیان امتیازات و ارزشهاى مترتب بر آن را باید به بخش و مبحث دیگرى واگذار کنیم. بنابر آنچه گذشت، اطلاق لفظ کمک به وسایل آموزشی مفهوم درستى نخواهد بود. کسى که از وسایل آموزشی چنین برداشتى داشته باشد،فقط به فواید و کمکهاى آن در تعلیم و تربیت نظر دارد و هیچگاه نمىداند وسایل آموزشی چرا و به چه صورت و در چه مراحلى در جریان تدریس - یادگیری، نقش اساسى خود را ایفا خواهند کرد.
به دلایل یاد شده، عدهاى از متخصصان تعلیم و تربیت به جاى مفهوم فوق، از تعریف ارتباطی آن استفاده مىکنند. در تعریف ارتباطی، وسایل آموزشی حاملهایى هستند براى ایجاد ارتباط صحیح و مؤثر و پایدار با شاگرد. با این تعبیر، وسایل آموزشى جزء لازم و حتمى آموزش - یادگیرى هستند.در هر مرحله از آموزش، یک شخص به عنوان معلم یا مربى باید تدریس کند، فرد یا افرادى باید در نقش شاگرد مورد آموزش قرار گیرند و موضوعى هم به عنوان پیام آموزشى در میان باشد تا عمل تدریس تحقق پیدا کند. در صورت نبودِ یکى از این سه عامل، اصولاً تدریس انجام نمىگیرد. اما عامل دیگرى نیز به عنوان راه یا وسیله باید در اختیار باشد تا برقرارى ارتباط بین دو عامل اول و دوم و در نتیجه فهم عامل سوم را ممکن سازد. اگر وسایل آموزشی را حاملها یا راههایى بدانیم که مربى یا معلم براى برقرارى ارتباط، ناگزیر از انتخاب یک یا چند تا از آنهاست، در این صورت این ادعا که فلان معلم یا مربى خود را از وسایل آموزشی بىنیاز مىداند، قابلقبول نخواهد بود. ممکن است معلم یا مربى طرز تلقى خاصى از وسایل آموزشى داشته باشد. او شاید وسایل آموزشى را فقط فیلم، اسلاید و ضبطصوت بداند، اما به نظر ما، وسایل آموزشى هر حامل و طریقى است که معلم یا مربى بر مىگزیند تا بدان وسیله شاگرد را از پل ارتباط بگذراند. بنابراین، حق داریم هر آموزش دهندهاى را مصرف کننده وسایل آموزشى بدانیم و نیز اصرار ورزیم که آشنایى با آن،امکانات متعدد و فراوانترى را در اختیار معلم قرار خواهد داد. بر اساس تحلیل ارائه شده مىتوان نتیجه گرفت که: وسایل آموزشى به کلیهٔ تجهیزات و امکاناتى اطلاق مىشود که مىتوانند در محیط آموزشى شرایطى را بوجود آورند که در آن شرایط، یادگیرى سریع تر، آسانتر، بهتر، بادوامتر و مؤثرتر صورت بگیرد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
انواع وسایل آموزشى
وسایل آموزشى معیارى
وسایل آموزشى تسهیلکننده
نقش وسایل آموزشى در فرایند آموزش - یادگیرى
معیار انتخاب وسایل آموزشى
ویژگىهاى آموزشى وسیله
ویژگىهاى فنى وسیله
شرایط و امکانات اجرایى
پایان
عنوان : تحلیل مفهوم وسایل آموزشى
فرمت : پاورپوینت
حجم : 436 کیلوبایت
تعداد صفحات : 48
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی