سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت تحلیل اهداف آموزشی در حیطه یادگیری

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
23 اردیبهشت

 

شامل 58 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

مقدمه

منظور از طبقه‌بندى و تحلیل هدف‌هاى صریح آموزشی، تعیین راه‌ها و مراحل دقیق و مشخصى است که بعد از تحقق آنها تغییرات لازم در تفکر، احساسات و مهارت‌هاى عملى شاگردان بوجود آید.

طبقه‌بندى هدف‌هاى آموزشى در حیطه‌هاى مختلف یادگیری، به تجربه و تخصص فراوان در زمینهٔ تعلیم و تربیت نیاز دارد؛ زیرا هدف‌ها از نظر ماهیت و درجهٔ سادگى و پیچیدگی، در مقوله‌ها و سطوح مختلفى قرار مى‌گیرند؛ مثلاً بعضى از هدف‌ها، نگرش‌ها و تمایلات و ارزش‌هاى شاگردان را در برمى‌گیرد، در صورتى که برخى دیگر ممکن است بر ساخت شناختى فرد یا مهارت‌هاى عملى او تأکید داشته باشد؛ یا هدفى همچون کسب اطلاعات و تشکیل عادت‌هاى ساده از نوع هدف‌هاى آموزشى دست‌یافتنى باشد، در حالى که ممکن است به دست آوردن قدرت تحلیل و بررسى ارزش‌ها جزء گروه‌ هدف‌هاى پیچیده‌تر باشد. دستیابى به هدف‌هاى آموزشى ساده ممکن است در یک ساعت تدریس و تمرین امکان‌پذیر شود، در حالى که دستیابى به بعضى از هدف‌هاى دیگر چندین ماه یا سال فرصت و فعالیت لازم داشته باشد. با توجه به ویژگى‌هاى فوق، طبقه‌بندى‌هاى مختلفى از هدف‌هاى آموزشى ارائه شده است که معروف‌ترین آنها طبقه‌بندى بنیامین بلوم و همکاران اوست. در طبقه‌بندى بلوم، هدف‌هاى آموزشى در سه حیطهٔ شناختى (cognitive domain)، عاطفى (affective domain) و روانى - حرکتى (psychomotor domian) قرار مى‌گیرند. طبقه‌بندى اهداف در سه حیطه بدلیل تأکید بر جنبه‌هاى خاص هدف‌هاى مختلف است و نه متمایز کردن آنها بصورت طبقات مطلقاً مجزا و نامربوط به هم؛ زیرا در فعالیت‌هاى آموزشی، به هیچ‌وجه نمى‌توان مرز مشخصى بین سه حیطهٔ مذکور تعیین کرد. معمولاً سه حیطهٔ شناختی، عاطفى و روانى - حرکتى مانند یک شبکهٔ یکپارچه هستند، ولى بعضى از رفتارها بیشتر جنبهٔ شناختى دارند تا حرکتی، پاره‌اى دیگر جنبهٔ هیجانى‌ آن بیشتر است و گروه دیگرى که با مهارت‌هاى عملى بارزترى مشخص مى‌شوند، در قلمرو روانى - حرکتى قرار مى‌گیرند.

بدون تردید، رسیدن به تعداد زیادى از هدف‌ها از راه وصول به هدف‌هاى دیگر امکان‌پذیر است؛ مثلاً هر معلم شایسته‌اى سعى مى‌کند که در شاگردان علاقه ایجاد کند (هدف عاطفی) تا آنان موضوعات درسى را یاد بگیرند (هدف شناختی). در مواقع دیگر، معلم سعى مى‌کند با در اختیار گذاشتن معلومات و اطلاعات خاص (هدف شناختی) گرایش شاگردان را تغییر دهد (هدف عاطفی). معلمان برجسته، همیشه کسانى بوده‌اند که توانسته‌اند با استفاده از برانگیختن عواطف شاگردان، آنان را در یادگیرى موضوعات شناختى و ایجاد مهارت‌ها و قابلیت‌هاى پسندیده یارى کنند. از نظر شاگردان، محبوب‌ترین و محترم‌ترین معلم کسى است که از یک طرف به علایق آنان توجه کافى داشته باشد، سعى کند عواطف آنان را درک کند، به عقاید آنان احترام بگذارد، هیچ‌گاه آنان را ملامت نکند و آنان را مورد تمسخر قرار ندهد و از طرف دیگر، به موضوع درسى و شغل معلمى علاقه، ایمان و تسلط داشته باشد. همهٔ اینها جنبهٔ عاطفى دارند، ولى زمینه را براى رسیدن به هدف‌هاى شناختى آماده مى‌کنند. شناخت حیطه‌هاى یادگیرى و سطوح مختلف آن مى‌تواند در طول تدریس، براى فعالیت‌هاى آموزشى معلمان و مربیان راهنماى بسیار مناسبى باشد.

و ...

فهرست مطالب

مقدمه

سطوح یادگیرى در حیطه شناختى

سطوح یادگیرى در حیطهٔ عاطفى

سطوح یادگیرى در حیطه روانى - حرکتى        

پایان

 

عنوان : تحلیل اهداف آموزشی در حیطه یادگیری

فرمت : پاورپوینت

حجم : 504 کیلوبایت

تعداد صفحات : 58 

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:9800 تومان
تعداد اسلايدها:58
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی