سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت روش تدریس مساله ‌اى

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
9 تیر

 

پاورپوینت روش تدریس مسأله ‌اى شامل 38 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

روش مسأله‌ای، در حقیقت، نوعى آماده کردن فراگیر است براى زندگی؛ زیرا زندگى یعنى مواجه شدن با مسائل و کوشش براى حل آنها. در این روش، فعالیت‌هاى آموزشى به گونه‌اى تنظیم مى‌شود که در ذهن فراگیر مسأله‌اى ایجاد شود و او علاقه‌مند شود که با تلاش خود راه‌حلى براى آن مسأله پیدا کند. روش مسأله‌اى ممکن است به صورت فردى یا گروهى اجرا شود. البته باید توجه داشت که روش مسأله‌اى با روش‌هاى سنتى کاملاً فرق دارد. این روش، به هیچ‌وجه، به معنى پرسش و پاسخ یا حل تمرین نیست؛ مثلاً این سؤال که: براى مفروش کردن یک آپارتمان با زیربناى ۱۲۵ متر مربع و با فرشى که هر متر مربع آن در حدود ۵۰ هزار ریال قیمت دارد، چقدر هزینه لازم است؟، به هیچ‌وجه مسأله تلقى نمى‌شود؛ زیرا این سؤالى است که تنها احتیاج به محاسبه دارد، ولى اینکه: یک آپارتمان سه اتاق خوابه را با ۵۰ هزار تومان مفروش کنید، یک مسأله است؛ زیرا حل آن احتیاج به انواع اطلاعات دربارهٔ وسایل، ابعاد و نوع اتاق‌ها، قیمت‌ها و سلیقه‌هاى فردى دارد. در مثال اول، پاسخ را مى‌توان به وسیلهٔ اطلاعات داده شده به دست آورد، در حالى که در مثال دوم، پاسخ مشخص است و شاگرد باید راه‌حل کشف کند. مثال اول مسأله‌اى است ذهنى و چندان ارتباطى با زندگى ندارد، ولى دومى هدف دارد و کاملاً مرتبط با زندگى واقعى است.

شرایط اجراى روش مسأله‌اى

در روش مسأله‌ای، شاگرد باید شرایط زیر را داشته باشد تا بتواند مسأله را حل کند:

۱. توجه به مسأله. توجه اساس هر نوع فعالیت آموزشى است. اگر خود شاگرد متوجه مسأله نشود ومسأله از طرف معلم به او ارائه گردد، حالت تحمیلى خواهد داشت و شاگرد قادر به حل آن نخواهد بود یا اینکه رغبت و تمایلى به حل آن نشان نخواهد داد؛

۲. قدرت شناخت و درک مسأله؛

۳. تشخیص ویژگى‌هاى مسأله؛

۴. آمادگى براى حل مسأله؛

۵. قدرت تنظیم راه‌حل‌هاى احتمالی؛

۶. قدرت انجام دادن آزمایش و گردآورى اطلاعات و تحلیل آنها؛

۷. قضاوت در مورد آزمایش انجام شده یا اطلاعات گردآورى شده و پذیرفتن راه‌حل‌هاى معتبر و کنار گذاشتن فرضیه‌هاى غیرمعتبر؛

۸. تعمیم و کاربرد مسأله.

محیط و شرایط آموزشى باید به گونه‌اى تنظیم گردد که شاگرد با مشکل مواجه شود و آن را درک کند. این امر زمانى امکان خواهد داشت که شاگرد قدرت تحلیل و استنتاج و نیز قدرت شناخت مسأله و ویژگى‌هاى آن را داشته باشد و به این ترتیب، بتواند راه‌حل‌هاى احتمالى را پیش‌بینى کند. تحقق چنین روندى وقتى ممکن خواهد بود که شرایط ایجاد مسأله بر اساس استعداد، توانایی، سن و پایه‌هاى علمى شاگرد تنظیم شود.

و ...

 

فهرست مطالب

مقدمه
شرایط اجراى روش مسأله‌اى
 چگونگى اجراى روش مسأله‌اى
در روش قیاسی
روش استقرایی
محاسن روش مسأله‌اى
 محدودیت‌ها روش مسأله‌اى
پایان

 

عنوان : روش تدریس مسأله اى

فرمت : پاورپوینت

حجم : 440 کیلوبایت

تعداد صفحات : 38 

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:8800 تومان
تعداد اسلايدها:38
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی