شامل 41 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
ویژگیهای تشخیصی
ویژگی اصلی اختلال بینظمی خلق اخلالگر، تحریکپذیری مزمن، شدید و مداوم است. این تحریکپذیری شدید دو جلوه بالینی برجسته دارد، که اولین جلوه آن طغیانهای خشم مکرر است. این طغیانها معمولاً در پاسخ به ناکامی روی میدهند و میتوانند کلامی یا رفتاری باشند(دومی به شکل پرخاشگری علیه اموال، خود یا دیگران است).
آنها باید به طور مکرر(یعنی، به طور متوسط هفتهای سه بار یا بیشتر)(ملاکC) ظرف حداقل ۱ سال و دستکم در دو موقعیت روی دهند( ملاکهای E و F)، مثلاً در خانه و در مدرسه، و باید متناوب با رشد باشند (ملاک B).
دومین جلوه تحریکپذیری شدید، از خلق مزمن که به طور مداوم تحریکپذیر است و مابین طغیانهای خشم شدید وجود دارد، تشکیل میشود. این خلق تحریکپذیر یا عصبانی باید شاخص کودک باشد، در بخش عمدهای از روز، تقریباً هر روز، وجود داشته باشد و برای دیگران در محیط کودک محسوس باشد(ملاک D).
جلوه بالینی اختلال بینظمی خلق اخلالگر باید به دقت از جلوه بیماریهای مرتبط دیگر، مخصوصاً اختلال دوقطبی کودک متمایز شود. در واقع، اختلال بینظمی خلق اخلالگر برای پرداختن به نگرانی قابل ملاحظه در مورد طبقهبندی مناسب و درمان کودکان که تحریکپذیری مزمن و مداوم نشان میدهند در برابر کودکانی که اختلال دوقطبی کلاسیک (یعنی دورهای) را آشکار میسازند، به DSM-5 افزوده شده است.
شماری از پژوهشگران، تحریکپذیری شدید، غیردورهای را به صورت شاخص اختلال دوقطبی در کودکان در نظر میگیرند، اما DSM-IV و DSM-5 ایجاب میکنند که کودکان و بزرگسالان باید دورههای مجزای مانی و هیپومانی داشته باشند تا برای تشخیص اختلال دوقطبی نوع I واجد شرایط باشند.
در طول چند دهه آخر قرن بیستم، این نظر پژوهشگران که تحریکپذیری شدید، غیردورهای، جلوهای از مانی کودکی است، همزمان بود با افزایش ناگهانی میزان تشخیص اختلال دوقطبی که متخصصان بالینی برای بیماران کودک خود تعیین کردند.
به نظر میرسد که این افزایش ناگهانی در شیوع ناشی از آن باشد که متخصصان بالینی، حداقل دوجلوه بالینی را در طبقهای واحد ترکیب کردند. یعنی، هم جلوههای کلاسیک، دورهای مانی و هم جلوههای غیردورهای تحریکپذیری شدید، اختلال دوقطبی در کودکان نامیده شدند.
در DSM-5، تشخیصی را در بر نداشت که برای کودکانی تعیین شده باشد و نشانههای شاخص آنها از تحریکپذیری بسیارشدید و غیردورهای تشکیل شده باشند، در حالی که DSM-5، با منظور کردن اختلال بینظمی خلق اخلالگر، طبقه مجزایی را برای اینگونه جلوهها تأمین میکند.
و ...
فهرست مطالب
ویژگیهای تشخیصی
ملاکهای تشخیصی
شکل گیری و روند
عوامل خطر و پیش آگهی
موضوعات تشخیصی مرتبط با جنسیت
خطرخودکشی
پیامدهای کارکردی اختلال بینظمی خلق اخلالگر
پایان
عنوان : اختلال بی نظمی خلق اخلالگر
فرمت : پاورپوینت
حجم : 1.14 مگابایت
تعداد صفحات : 41
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی