سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت نظریه سازندگی یادگیری

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
4 تیر


شامل 40 اسلاید است و برای دانشجویان روانشناسی کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه 

به باور پیروان نظریه سازندگی ، فرایند كسب دانش شامل استفاده از اطلاعات پراكنده به عنوان سنگ بناهای دانش و استخراج دانش تازه از میان آنهاست . به گفته ارمرود یادگیری در این نظریه عبارت است از فرایند ساختن یك دیدگاه كلی از جهان براساس اجزای اطلاعاتی فراوانی كه درطول زمان به دست امده اند.

گودو برافی برای روشن ساختن مفهوم سازندگی در یادگیری مثالی زده اند به شرح ذیل:

فرض كنید چند نفر داستانی درباره كوهنوردانی كه قله ای را فتح كرده اند مطالعه می كنند. هركدام از آنها بر معانی و تلویحات متفاوتی تاكید می كند یكی از آنها بحث همكاری گروه را مطرح می كند. دیگری پیوند دوستی  را در موقعیت های خطرناك كه مستحكم می شود را بیان می كند. نفر دیگر انگیزش و پیشرفت را مطرح می كند و یا فرد دیگر كاربرد شهامت و فنون كوهنوردی را درك می كند . درصورتی كه داستان واحدی بوده كه بازسازی آنان از این داستان بر معانی متفاوتی تاكید داشته است.

اعتقاد پیروان این نظریه بر آن است که یادگیرندگان بر اساس تجارب شخصی خود دانش را می سازند و این کار را به طور فعال انجام می دهند. بنا به تعریف می توان گفت سازندگی به آن دیدگاهی گفته می شود که بر نقش فعال یادگیرنده از درک و فهم و معنی بخشیدن به اطلاعات تاکید می کند و نیز می توان گفت این دیدگاه معتقد است یادگیری معنی دار زمانی رخ می دهد که یادگیرندگان از اندیشه ها و تجارب خود، تفسیرهای شخصی به عمل آورند.

در رویکردهای ساختن گرایی، دنیای ذهنی فراگیر اهمیت خاصی دارد زیرا فراگیر، اطلاعات را به درون برده و آنها را به روشهایی پردازش می کند که بازتابی است از نیازها، آمادگی ها، نگرش ها، باورها و احساسات او. ساختن گرایی به تولید معنی از تجربه باور دارد.

رویکردهای سازنده گرایی (ساختن گرایی) وجوه مشترکی با نظریه های رفتارگرایی و شناختی دارند از جمله درگیر کردن فعالانه فراگیر در یادگیری و سازماندهی موقعیت ها تا فراگیر بتواند حداکثر اطلاعات را یاد بگیرد. بنابراین فراگیر از افراد برتر یاد می گیرد ولی این آزادی را نیز دارد که دانش خود را به طور متفاوتی بسازد. اگرچه اصول ساختن گرایی گاهی مبهم به نظر می رسد و اغلب چگونگی طراحی آموزشی را روشن نمی کند چهارچوب کلی آن قابل استفاده است و بر دامنه گسترده ای از شناخت و باورهای فراگیر تاکید دارد.

 

  عینیت  گرایی یا واقع گرایی 

زیربنای نظریه های وابسته به مكتب های رفتارگرایی و خبرپردازی عینیت گرایی (عینیت باوری) است. طبق فلسفه عینبت گرایی یا واقع گرایی دانش عینی مستقل از یادگیرنده وجود دارد و معلم می تواند این دانش را به كمك زبان  به یادگیرندگان انتقال دهد. بنابراین در جهان هستی اشیاء رویدادها و فرایندها وجود دارند و از ادراك همه انسانها و همه اندیشه ها یا نظریه پردازی ها درباره آنها مستقل اند و اگر هیچ انسانی هم وجود نداشت آنها را ادراك كند بازهم وجود داشتند.

نظریه پردازان وابسته به رویكرد خبرپردازی معتقدند دانش دربیرون یادگیرنده قرار دارد و یادگیری عبارت است از انتقال این دانش به درون ذهن او متخصصان یادگیری مكتب رفتارگرایی كه عموماٌ برقوانین كلی یادگیری تاكید می كنند هدف های یادگیری را مستقل از یادگیرنده تعریف می كنند و به كشف وابستگیهای تقویتی مؤثر برهمه یادگیرندگان می پردازند

 قانون تقویت برای همه یادگیرندگان یكسان است . تنها چیزی كه تغییر می كند نوع تقویت كننده هاست كه بر افراد مختلف تاثیر متفاوت دارد.

و ...


فهرست مطالب

مقدمه

    عینیت  گرایی یا واقع گرایی 

    تجربه گرایی منطقی 

   نسبیت گرایی

   مقایسه واقع گرایی با نسبیت گرایی

فرایند درمقابل فراورده 

   كاربردهای آموزشی نظریه سازندگی یادگیری

   شرایط یادگیری از نظر پیروان سازندگی

خلاصه نظریه سازندگی 

پایان


عنوان : نظریه سازندگی یادگیری

فرمت : پاورپوینت

حجم : 1.53  مگابایت

تعداد صفحات : 40 

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


روان شناسی
قيمت فايل:8900 تومان
تعداد اسلايدها:40
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی