سایت کاریابی جویا کار

کتاب كشاورزی واقتصاد روستایی

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
24 خرداد


جزوات آمادگی آزمون کارشناسی ارشد سراسری رشته كشاورزی ویژه کنکور سال 95

 

اقتصاد روستایی

اقتصاد روستایی شاخه ای از اقتصاد است که با اقتصاد کشاورزی وابستگی متقابل دارد و در کلیت ، خود جزئی از اقتصاد ملی است. هر گونه تغییری در اقتصاد ملی باعث تغییر در اقتصاد روستایی خواهد شد. اقتصاد روستایی با اقتصاد کشاورزی دارای وجه تمایز است. زیرا در اقتصاد روستایی با مسائل فردفرد روستائیان سرو کار دارد اما اقتصاد کشاورزی به مشکلات یک کشور و یا یک واحد کشاورزی به صورت کلی رسیدگی می کند.  

 كشاورزی و اقتصاد ملی

 از دهه 1970 اقتصاد كشاورزی به طور اخص و اقتصاد روستایی به طور اعم  به عنوان عناصر پویا و پیشرو در استراتژی كلی توسعه مد نظر قرار  گرفته و توسعه كشاورزی شرط لازم برای تحقق توسعه قلمداد می گردد.  بدون توسعه كشاورزی و توسعه روستایی، رشد سایر بخش ها از جمله صنعت تحقق نخواهد یافت و موفقیت احتمالی كوتاه مدت آن نیز با عدم تعادلهای شدید در بازار كار، بازار كالا و خدمات ، بازار پول و بخش خارجی همراه خواهد بود، كه استمرار رشد صنعت را غیر ممكن می سازد.

منابع و عوامل تولید بخش كشاورزی 

منابع اقتصادی روستاهای ایران عمدتا شامل ؛ کشاورزی( زراعت، باغداری، دامداری ، شکار و صید ) صنایع (دستی، روستایی، خانگی و کارگاهی) خدمات (عمومی، حمل و نقل و ...) ، دادوستد و پیله وری و حتی درآمدهای حاصل از مهاجرتهای روزانه و فصلی است.  عمده ترین منابع اقتصادی روستاهای کشور، کشاورزی است . منابع و عوامل تولید بخش كشاورزی عبارتند از:  زمین، آب،  نیروی انسانی، سرمایه و تكنولوژی.

 صنایع روستایی، تعاریف و ویژگیها

 مناطق‌ روستایی كشور در دهه‌های گذشته از نظر بنیان‌های اقتصادی از آسیب‌پذیری زیادی برخوردار بوده‌اند. اینگونه تصور می‌شد كه با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ‌ به طور خودكار، مناطق‌ روستایی توسعه می‌یابند. اما افزایش بیكاری‌، تشدید فقروایجاد شكاف درآمدی بین مناطق شهری‌ و روستایی بیانگر این واقعیت است كه، بدون‌ تدبیر‌ وتنها از طریق مكانیزم‌  بازارنمی‌توان به گسترش‌و نشت توسعه به سوی مناطق روستایی امید بست‌. یكی از راههای‌ كاهش شكاف‌ و افزایش زمینه‌های بیكاری و درآمد‌ در مناطق‌ روستایی گسترش‌ فعالیتهایی است كه كمتر به محیط و شرایط‌ محیطی وابسته است. كشاورزی در مناطق روستایی كشور به صورت سنتی است و تا حدود زیادی به شرایط محیطی و آب و هوایی بستگی دارد. 

 

فهرست مطالب

فصل اول : مبانی اقتصاد روستا

 

   موضوع علم اقتصاد 9

   رابطه اقتصاد و جغرافیا ....  ..12

موضوعات علم اقتصاد ......17

  اقتصاد تولید کشاورزی ...20.

 بنیان اقتصادی ..22

بنیان های اقتصادی اجتماعی جامعه 22

نظام اقتصادی 24

انواع نظامهای اقتصادی 25

سازمان فعالیتهای اقتصادی 31

عوامل توسعه اقتصادی روستا 35

جمعیت 36

سرمایه و سرمایه‌گذاری 38

ابداعات 40

مبادلات بین‌المللی 41

رشد جمعیت و توسعه اقتصادی 42

رشد جمعیت و توسعه اقتصادیدر روستا 44

موانع توسعه اقتصادی روستا 46

دورهای باطل فقر 47

نرخ ناچیز تمركز سرمایه 48

موانع اجتماعی فرهنگی 49

تنگناههای كشاورزی 50

كمبود نیروی انسانی متخصص و ماهر.. .51

 

 

نوع فایل:Pdf

سایز: mb 6.06

تعداد صفحه:267 


کشاورزی
قيمت فايل:5600 تومان
تعداد اسلايدها:267
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی