سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت بررسی کامل مینوزها

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
23 خرداد

 

مطالبی از این فایل :


مقدمه :


هدف از این تحقیق آشنایی با مینوزها می باشد . در این مجموعه سعی شده تا اطلاعات كلی در مورد مینوزها جمع آوری در 3 قسمت مجزا ارائه شود :

بخش اول : كانون ومیزبان مشخصات ، زیست شناسی ، سیكل زندگی  ، نحوه خسارت و پراكندگی و ... مربوط به مینوز لكه مارپیچ

بخش دوم : كانون زندگی ، میزبان ؛ زیست شناسی ، سیكل زندگی در چند میزبان ، نحوه خسارت مربوط به مینوز لكه كرد .

بخش سوم : روشهای كنترل مینوزها


مینوز لكه  مارپیچ برگ :


Clerkella lyonetia

) lep:lyonetiidae )


كانون ومیزبانها :


این حشره در استانهای تهران ، مركزی ، خراسان ،  آذربایجان ، كردستان ، باختران و اصفهان روی سیب ، گلابی ، به ، گلاس ، آلبالو  ، آلو  ، گوجه ، آلو ، زالزالك وازگیل دیده شده است .


مشخصات :


حشره بالغ : پهنای بال 9 میلی متر ، عموما سفید درخشان . حاشیه بالهای كوچك پوشیته از موی زبربلند  ، جلوش سفیدنقره ای براق با قهوه ای مایل به قرمزو لكه سیاه كوچك در نوك بال .

لارو: به طول 9-8 میلی متر ؛ به تدریج قسمت خلفی آن باریك می شود. سبز رنگ با دو لكه تیره روی 3 بند اول .

شفیره : در یك پیله سفید ، به شكل كشیده و آویزان در شاخه ها بوسیله نخ های ابریشمی عین تختخواب سفری ، رنگ پیله شبیه ساتن .


زیست شناسی :


حشره بالغ  به شب تمایل دارد و طول عمر آن 7 تا 10 روز می باشد . جنین در تخم بعد از 15 روز شكل میگیرد . دوره لاروی 20 تا 25 روز می باشد .

دوره شفیرگی 15 روز می باشد.

زمستان را به صورت حشره كامل (بید) در پناهگاههای مختلف از جمله زیر پوستك های تنه و شاخه ها ، لابه لای كركهای ریخته ، زیر بقایای گیاهی و داخل دالانهای خالی حشرات چوبخوار و پناهگاهای مختلف موجود در خاك می گذرانند . خروج حشرات كامل در بهار با باز شدن جوانه های برگ همزمان می باشد .

در این زمان گلها هنوز نشكفته اند . به نظر می رسد كه حشرات كامل به محض خروج بدون اینكه تغذیه ای بنمایند ، جفت گیری می كنند . تخمها به صورت انفرادی در سطح زیرین برگ گذاشته می شوند . حشره ماده تخم خود را زیر اپیدرم میگذارد . اولین دالان های لاروی را می توان بلافاصله پس از گلدهی دید . دالان لاروی روی باریك و بلند و مارپیچ است . طول این دالانها گهگاه از 10 سانتی متر نیز تجاور می نماید . خسارت ناشی از لاروهای این نسل ناچیز است كه علت اصلی آن را باید تلفات شدید حشرات كامل در طول زمستان دانست . شفیره خارج از دالان لاروی و داخل پیله سفید رنگی به شكل گهواره كه در چهار گونه خود بوسیله تار به سطح برگ چسبیده است تشكیل می شود . لارو برای شفیرده شدن معمولا برگهایی را انتخاب می كند كه عاری از دالان لاروی باشند .

لاروها معمولا به صورت گروهی در یك مكان شفیره می شوند . شفیره ها در هر دو سطح برگ دیده می شوند ولی در كل تعداد آنها در سطح زیرین برگها بیشتر از سطح روئی است .


سیكل زندگی :


این آفت 3 تا 4 نسل در سال دارد .

حشره كامل بعد از  زمستانگذاری در اواسط فروردین تا اوایل خرداد ماه (april and may ) تخمگذاری می كند . پرواز دوم آن در اوایل خرداد تا اوایل مرداد(june-july) اتفاق می افتد و شروع دوره سوم یا ظهور نسل سوم در مرداد ماه می باشد. زمان پروانه چهارم از شهریور تا آبانماه می باشد (septemeber to November)

این ها ماههایی هستند ( سه بار تخمگذاری دارد) كه آفت به خواب زمستانه می رود .


خسارت :


مینوزها باعث ایجاد لكه های زرد در برگها و ریختن نابهنگام آنها می شوند.این گیاهان ضعیف می شوند و شاخ و برگ كم پشتی دارند . ادامه هجوم این آفات باعث خشكیدن سرشاخه ها و ضعیفی بیش از حد گیاهان می شود و همچنین باعث مستعد شدن آنها در مقابل بیماریها و از بین رفتن قسمتهای زرد گیاه در زمستان و سرما می شود .

خسارت عمده این گیاه باعث كاهش زیبایی وبازار پسندی گیاهان میزبان است .خسارت شدید می تواند باعث ریختن برگها شود بخصوص اینكه درخت تا بهار سال آینده بدون برگ باقی می ماند در جاهایی كه این آفت بمقدار زیادی وجود دارد باعث كاهش قدرت رشد و نیرو و توان درختان و در نتیجه توان تولید میوه نیز در آینده كاسته می شود


مهندسی کشاورزی
قيمت فايل:9500 تومان
تعداد اسلايدها:29
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی