احمدرضا امینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی درباره تغییر قطع کتابهای درسی اظهار کرد: در نظر داریم قطع کتابهای درسی دوره دوم ابتدایی را با هدف صرفهجویی در کاغذ تغییر دهیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته این کتابهای با قطع رحلی تولید میشد که میخواهیم آن را به قطع وزیری تغییر دهیم و این کار باعث 2 هزار تن صرفهجویی کاغذ در سال میشود.
وی ادامه داد: دورۀ آموزش ابتدایی تاثیرگذارترین دوره تحصیلی است و در میان عوامل مختلف تاثیرگذار بر بازدهی آموزش رسمی، کتاب درسی در اولویت نخست قرار دارد و ابعاد مختلف آن از جمله حجم یا تعداد صفحه، ابعاد یا اندازه، وزن و محتوای یادگیری مورد توجه کارشناسان است.
مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی گفت: یافتههای مطالعاتی بیانگر آن است که قطع و وزن کتاب درسی بر عوامل زیادی، مثل بازدهی آموزشی در فضای فیزیکی محدود کلاس درس و سلامت جسمانی کودکان اثرگذار است.
امینی ادامه داد: عملکرد و ماهیت کلی کتاب و جنبههای کاربردی آن، نیازها و ویژگیهای گروه سنی مخاطب، ویژگیهای مواد و مصالح چاپ از جمله ابعاد کاغذهای رایج و محدودیت ماشینهای چاپ، اقتضائات اقتصادی از قبیل کیفیت کاغذ و پرت کاغذ و مسائل زیست محیطی از عوامل اصلی و مورد توافق جمعی کارشناسان در تعیین قطع و اندازه کاغذ است.
وی متذکر شد: در جمعبندی مطالعه تطبیقی انجام شده درباه قطع کتابهای درسی دوره ابتدایی با توجه به مجموع مولفههای موثر بر کتاب درسی، قطع رحلی برای کتابهای دوره اول ابتدایی و قطع وزیری و در مواردی قطعی بین دو قطع رحلی و وزیری برای کتابهای دوره دوم ابتدایی توصیه شده است؛ این توصیه با تاکید بر عواملی همچون اقتضائات اقتصادی، ملاحظات ناشی از رویکرد اقتصاد مقاومتی و بهمنظور کاهش هدررفت و دورریز کاغذ است که با توجه به شمارگان میلیونی کتابهای درسی و تفاوت ابعاد قطعهای رحلی و وزیری، ضررهای ناشی از قطع رحلی کتابهای دوره دوم ابتدایی معادل 2 هزار تن کاغذ و بر مبنای ارز دولتی حدود 120 میلیارد ریال هزینه است.
امینی گفت: قطع وزیری برای کتابهای دوره دوم ابتدایی، بهترین انتخاب است و طبیعتا محتوای نوشتاری و بصری کتابها هم متناسب و هماهنگ با این قطع طراحی و تولید خواهد شد.
پایان/