مدیریت
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق رفتار خرید آنلاین قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رفتار خرید آنلاین تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رفتار خرید آنلاین در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
اگر به جای رفتن به محیط بیرون از خانه و خرید از فروشگاه های سنتی و مدرن، درخانه بنشینید و با استفاده از اینترنت خرید خود را انجام دهید به این خرید، خرید الکترونیکی گفته شده و به فروشگاهی که از آن خرید کرده اید فروشگاه الکترونیکی و یا مجازی گفته می شود. محيط تجارت الکترونيک که مبتني بر اينترنت است، اين امکان را به مشتريان مي دهد تا براي جستجوي اطلاعات و خريد کالا و خدمات از طريق ارتباط مستقيم با فروشگاه هاي اينترنتي اقدام کنند. بايد خاطر نشان کرد که خريد به صورت اينترنتي بر اساس تجربه واقعي از خريد کالا نيست، بلکه بر اساس ظواهري مانند تصوير، شکل، اطلاعات کيفي و تبليغات از کالا استوار است. لذا با توجه به عدم لمس کالا، قبول خريد اينترنتي و انجام آن تا حد زيادي به ارتباطات مصرف کننده و چگونگي تعامل افراد با کامپيوتر بستگي دارد. بعلاوه، ويژگي هايي نظير ارائه اطلاعات، راهنمايي و هدايت و انجام سفارش ها در يک وسيله خريد دو سويه و تعاملي به عنوان عامل مهمي در ايجاد اعتماد به تجارت الکترونيک نسبت به فروش سنتي در نظر گرفته شده است.
اِستون (1954) پیشنهاد کرد که رفتار خرید منشا روانشناختی-اجتماعی دارد و خریداران را در چهار دسته طبقه بندی نمود:
1. خریداران اقتصادی
2. خریداران سفارشی شده
3. خریداران اخلاقی
4. خریداران بی تفاوت (اسوامیناتان و همکاران، 1999)
در فرایند پذیرش خرید اینترنتی، دو دیدگاه کلی مطرح است:
دیدگاه تکنولوژی محور
این دیدگاه رفتار خرید اینترنتی را با آزمودن ویژگی های تکنیکی فروشگاه الکترونیکی از قبیل کیفیت سیستم، نحوه ارائه اطلاعات و خدمات، قابل استفاده بودن، ایجاد ارتباط با مشتری و معیارهای ایمنی نشان می دهد.
دیدگاه مشتری محور
این دیدگاه واکنش مشتری را در برابر خرید الکترونیکی بررسی می-کند و در واقع نقش عوامل آمیخته بازاریابی را در شکل گیری ادراکات، نحوه نگرش، اطمینان و رضایت مصرف کننده از شیوه خرید، ارزیابی می کند. این دیدگاه باور دارد که عوامل اجتماعی و جمعیت شناختی نقش مهمی در پذیرش خرید اینترنتی دارند. بر اساس دیدگاه مشتری محور موفقیت فروشگاه الکترونیک به باور و نگرش مشتری به این روش خرید وابسته است. لذا مشتری باید انگیزه، فرصت و امکان دسترسی به اینترنت را داشته باشد تا خریدهای الترونیکی انجام دهد و در نتیجه این نوع تجارت به موفقیت برسد (اَهن و همکاران، 2004، به نقل از زادون، 1385).
فهرست مطالب
فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رفتار مصرف کننده آنلاین
1-11 شرح واژه ها و اصطلاحات تحقیق
رفتار مصرف کننده آنلاین
2-1- 5-5-1 فرایند پذیرفته شدن فناوری
2-1-5- 5-2 دو دیدگاه کلی در فرایند پذیرش خرید اینترنتی
2-1- 5-6 خرید آنلاین
الف) مزایای خرید آنلاین
ب) معایب خرید آنلاین
ج) خرید گروهی آنلاین
2-1-6 عوامل موثر بر رفتار خرید اینترنتی
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی