روانشناسی و علوم تربیتی
رهبری تحولگرا از نظر برنز این است که افراد را به سوی بهتر شدن خودشان هدایت می کند (نورشاهی؛ 1392). امروزه اداره سازمانهای عظیم و پیشرفته مرهون زحمات مدیران لایق، مطلع و با کفایتی است که با به کارگیری دانش و فنون مدیریت در انجام این امر مهم توفیق یافتهاند. پیشرفت روز افزون تکنولوژی و کاربرد رو به افزایش آن در سازمانهای مختلف، وظایف دشواری را بر عهده مدیران گذارده است.
یکی از وظایف اساسی مدیر در فرایند مدیریت، رهبری سازمان است. در واقع عصاره رهبری، آن نفوذ قابل توجه و روبه افزایشی است که توسط رهبر بر روی زیردستان اعمال میشود و در رأس وظایف رسمی و سازمانی یک مدیر قرار دارد (Bamford et al, 2011). این خصیصه رهبری یکی از ویژگی های برجسته و جوهره اصلی هر مدیر واقعی است.
مدیران برای موفقیت وایفای نقش مؤثر در سازمان علاوه بر دارا بودن نگرش اقتضایی نسبت به متغیرهای محیطی، باید سازمان و مدیریت را به عنوان یک سیستم مدنظر قرار دهند و با این نگرش به بررسی رفتار کارکنان بپردازند و شیوه و سبک رهبری خود را بر اساس واقعیت و شرایط، ماهیت کار و وظایف و خصوصیات کارکنان انتخاب کنند. امروزه مدیران با چالشهای متعددی مواجه اند، بنابراین سازمانهای موفق به رهبرانی نیازمند هستند که با ژرفنگری، جهت مناسب و مسیر آینده سازمان را مشخص سازند، افراد را به آن مسیر هدایت کنند و انگیزه ایجاد تحول را در کارکنان به وجود آورند (جاودانی؛1390).
فهرست مطالب
تعریف نظری رهبری تحول گرا
تعریف عملیاتی رهبری تحول گرا
فصل دوم پایان نامه و پیشینه پژوهش رهبری تحول گرا
رهبری تحول گرا 33
2-2-1) مقدمه 34
2-2-2) تعاريف و مفاهیم رهبري تحول گرا 34
2-2-3) عناصر کلیدی رهبری تحولگرا و دستاوردهای آن 37
2-2-4) روش تبدیل شدن به یک رهبر تحولگرا 38
2-2-5) ویژگی های رهبری تحول گرا 39
2-2-6) مشکلات رهبری تحول گرا 40
2-2-7) عوامل مؤثر برسبك رهبري تحول گرا 41
2-2-8) توسعه رهبري تحول گرا 44
2-2-9) هوش هیجانی و رهبری تحول گرا 46
بخش دوم پیشینه تحقیق در مورد رهبری تحول گرا
2-4-1) پیشینه مطالعاتی در داخل کشور
2-4-2) پیشینه مطالعاتی در خارج از کشور
منابع