روانشناسی و علوم تربیتی
چارچوب نظری و پیشینه پژوهش ذهن آگاهی عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.
تعاریف نظری ذهن آگاهی:
ذهن آگاهی به مجموعه اي از مهارتها اطلاق مي شود که مي تواند بوسيله ي تمرين و آموختن بطور مستقل از اصول معنوي آن (تفکر سنتي شرقي)، به عنوان راهي براي بودن يا ارتباط با تجربه ي اکنون رشد کند.
« کاهش استرس مبتني بر ذهن آگاهی» بوسيله ي کابات-زين توسعه داده شد، برنامه اي هشت هفته اي براي مديريت استرس است که هم در جمعيت باليني و هم در جمعيت عمومي قابل اجرا است (کابات-زين، 1990؛ به نقل از کابات-زین، 2003). جلسات هفتگي به مدت يک ساعت و نيم بر روي گروه کنترل اجرا مي شود. اين منوال توسط محقق آشنا به رويکرد مبتني بر ذهن آگاهی به نوجوانان آموزش داده مي شود.
تعاریف عملیاتی ذهن آگاهی:
راهنماي عملي تهيه شده توسط کابات-زين (1990) با اندکي تغيير براي نوجوانان به عنوان متغير مستقل به گروه آزمايشي اين تحقيق در طول 8 هفته آموزش داده مي شود.
بنابراین به زبان ساده ذهن آگاهی چیزی نیست جز حواس جمعی و ذهن آگاهی صد درصد در زمان اکنون و همین جایی که هستیم ، و به صورت لحظه به لحظه مترصد و تماشاچی بودن و نظاره گری ظهور و سقوط و میرایی فکر و احساسات متناظر با آن در درون انسان و واکنش های غیر ارادی بدن در برابر احساسات درونی و تحریکات بیرونی. این تماشاچی و شاهد ساکت و آرام قضاوت نمی کند و از آن چه هست و مقابلش رخ می دهد فرار نمی کند و همه چیز زندگی را واقعا همانگونه که هست می بیند و برانداز می کند. برای فرد ذهن آگاه فکر فقط ابزار تحلیل و حل مساله است و هرگز نباید با خود واقعی ما یکی گرفته شود.
فهرست مطالب
تعریف نظری ذهن آگاهی تعریف عملیاتی ذهن آگاهی فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش ذهن آگاهی
مقدمه 1
2-2- ذهن آگاهی 3
2-2-1- یادگیری ذهن آگاهانه- کاربرد ذهن آگاهی در اتفاق یادگیری 5
2-2-2- اصول یادگیری ذهن آگاهانه 5
2-2-3- ذهن آگاهی یا حضورذهن 6
2-2-4- ذهن آگاهی و مراقبه تمرکزی شرقی 9
2-8- پیشینه تحقیقات 11
2-8-1-تحقیقات داخلی 11
2-8-2- پیشینه تحقیقات خارجی 15
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی