روانشناسی و علوم تربیتی
چارچوب نظری و پیشینه پژوهش اضطراب عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.
تعریف نظری اضطراب:
اضطراب يک علامت آماده باش است که درباره ي خطري قريب الوقوع هشدار مي دهد و شخص را قادر مي کند که با تهديد مقابله کند. ترس يک علامت هشدار دهنده ي مشابهي است، اما بايد از اضطراب متفاوت باشد. ترس پاسخ به تهديدي شناخته شده، بيروني، معلوم و غير تعارضي است، اضطراب پاسخي به تهديدي ناشناخته، دروني، مبهم يا تعارضي است (سادوک و همکاران، 2007). بر احساس نگراني، عصبي بودن، دلواپسي، و وحشت تمرکز دارد. اضطراب ممکن است همراه با حمله هاي هراس يا بدون آن باشد. مولفه هاي فيزيولوژيک اضطراب از جمله ضربان تند قلب، تنش و بي قراري است (مارنات ، 1386).
تعریف عملیاتی اضطراب :
نمراتي که از بعد اضطراب مقياس ارزيابي اضطراب، استرس و افسردگي بدست مي آيند. اين نمرات به عنوان يکي از متغير هاي وابسته نشانه هاي روان شناختي در نظر گرفته مي شود.
کاویانی، جواهری و بحیرایی (1384) در تحقیق با عنوان اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش افکار خود آیند منفی، نگرش ناکارآمد، افسردگی واضطراب که بر روی 65 دختر دانشجو انجام دادند به این نتیجه رسیدند که این روش در کاهش افسردگی، اضطراب، نگرش ناکارآمد و افکار خودآیند مؤثر است همچنین این روش می تواند در پیشگیری از افسردگی و اضطراب نقش داشته باشد آنها در پژوهش خود دریافتند ذهن آگاهی به وسیله ی «آموزش کنترل توجه» مؤثر واقع می شود و از عود و بازگشت افسردگی و اضطراب پیشگیری می کند.
فهرست مطالب
تعریف نظری اضطراب تعریف عملیاتی اضطراب فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد اضطراب
اضطراب
شكل 2-1: مدل سه نظامي اضطراب
2-6-1-ظاهر عمومي و رفتاری فرد مضطرب
2-6-2-علائم اضطراب
2-6-3-توصيف بيماران مضطرب
2-7-مبانی نظری رابطه بین متغیرها
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی