روانشناسی و علوم تربیتی
تفسیر پرسشنامه فرسودگی هیجانی مسلش و جکسون
برای سنجش فرسودگی هیجانی، از پرسشنامه 9 سوالی مسلش و جکسون (1981) که توسط مولکی و همکاران (2006) معرفی شده استفاده خواهدشد. این پرسشنامه که بر مقیاس 6 درجه ای(هرگز =1 تا همیشه =6) پاسخ داده می شود. سطح احساس فرسودگی هیجانی و روانی در حین کار را مورد بررسی قرار می دهد.
روش نمره گذاری پرسشنامه فرسودگی هیجانی مسلش و جکسون
برای نمره گذاری مقیاس در هر سوال دو نمره برای فرد در نظر گرفته می شود، نمره فراوانی و نمره شدت، اگر آزمودنی در خانه هرگز علامت زده باشد هم در فراوانی و هم در شدت نمره صفر می گیرد. در غیر این صورت با توجه به علامتی که در قسمت فراوانی و شدت گذاشته است. در فراوانی نمره یک تا شش(از سالی چندبار تا هر روز) و در شدت نمره یک تا هفت(از خیلی کم تا خیلی زیاد)کسب می کند.
وقتی نمرات افراد در هر سوال مشخص باشد با جمع کردن نمرات می توان خرده آزمون های چهارگانه را محاسبه کرد. در واقع با جمع نمرات 9سوال خستگی عاطفی در دو مقیاس فراوانی و شدت می توان دو نمره برای این خرده آزمون بدست آورد.
ویژگی های روان سنجی
روایی و پایایی پرسشنامه فرسودگی هیجانی مسلش و جکسون
براساس گزارش مولکی و همکاران، پرسشنامه 9 سوالی مسلش وجکسون برای سنجش فرسودگی هیجانی از شرایط و شواهد روایی و پایایی مطلوبی برخورداراست. تحلیل عاملی تائیدی با در نظر گرفتن 9 سوال این پرسشنامه را به عنوان یک عامل در پژوهش مولکی و همکاران( 2006) با آلفای کرونباخ 89/0 تائید نموده است. در ایران در تحقیقی که توسط محسن گل پرور و همکاران در سال 1388 صورت گرفته است روایی و پایائی پرسشنامه 9 سوالی مسلش و جکسون از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون دارای توان پیش بین معنادار (01/0>pیا 0/0>p ) است.در مطالعه حاضر آلفای کرونباخ فراوانی فرسودگی هیجانی 82/0 و شدت فرسودگی هیجانی 88/0 بود.