سایت کاریابی جویا کار

پرسشنامه شناسایی و بررسی عوامل موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان

دسته بندي: مقالات
26 آذر
رشته فناوری اطلاعات (IT)
دانلود پرسشنامه پایان نامه كارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی شناسایی و بررسی عوامل موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان چکیده در سال های اخیر با توجه به پیاده سازی نمونه های موفق و ناموفق از پروژه های سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان در شرکت های پتروشیمی ایرانی، مسأله شناخت عوامل موفقیت این پروژه ها مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر با ارائه مدلی جامع از کلیه معیارها و شاخص های موفقیت پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی سازمان از بعد استراتژیک-عملیاتی و فنی- انسانی و لحاظ روابط ارجحیت و علی و معلولی بین آن ها، اقدام به رتبه بندی نهایی شاخص های موفقیت پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان در شرکت پلیمر آریاساسول نموده ایم. بدین منظور در گام نخست به شناسایی و غربال شاخص ها از دیدگاه خبرگان حوزه برنامه ریزی منابع سازمان در شرکت پلیمر آریاساسول با استفاده از تکنیک دلفی فازی پرداخته ایم. در گام بعدی الگوی روابط ارجحیت متغیرها و روابط علّی و معلولی میان متغیرهای اصلی با استفاده از تکنیک دیمتل فازی بررسی شده است. در نهایت اولویت‌بندی نهایی شاخص‌های موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان با لحاظ نتایج گام های اولیه و با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه فازی صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که وجود چشم انداز، اهداف روشن، طرح و مدل کسب وکار در سازمان، آموزش فرآیندهای جدید، عملکرد و نحوه بکارگیری سیستم ERP به اعضای سازمان، حداقل سفارشی سازی سیستم ERP، تیم پروژه مرکب از کارشناسان فرآیندهای کسب وکار، کارشناسان فناوری اطلاعات، فروشنده ERP و مشاوران، حمایت و تعهد مدیریت سازمان در تخصیص منابع به پروژه، تعریف چشم انداز، ماموریت، اهداف و محدوده پروژه ERP، وضعیت سیستم های موجود کسب و کار و فناوری اطلاعات سازمان و انتخاب دقیق و سیستماتیک بسته نرم افزاری ERP از بالاترین اولویت برخوردارند. پرسشنامه نهایی این پایان نامه شامل 3 پرسشنامه به شرح زیر می باشد:

پرسشنامه شماره 1، برای شناسایی، غربال و دسته‌بندی نهایی شاخص های موفقیت پیاده سازی ERP با استفاده از تکنیک دلفی فازی بکار گرفته شده است. 24 سوال

پرسشنامه شماره 2، به منظور اولویت‌بندی معیارها و شاخص های شناسایی شده با استفاده از تکنیک مبتنی بر مقایسات زوجی یعنی ANP فازی می‌باشد.7 سوال 6 قسمتی

پرسشنامه شماره 3، به منظور تعیین روابط درونی و علی و معلولی معیارهای شناسایی شده براساس تکنیک DEMATEL فازی می باشد.7 سوال

3-6- روایی و پایایی ابزار گردآوری داده‌ها

مفهوم روایی به این پرسش پاسخ می‌دهد که ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را می‌سنجد. بدون آگاهی از روایی ابزار اندازه گیری نمی توان به دقت داده‌های حاصل از آن اطمینان داشت. طراحی پرسشنامه شماره 1، بر پایه شاخص های شناسایی شده در ادبیات پژوهش و دیدگاه اساتید و خبرگان انجام شده است تا میزان روایی در سطح مطلوبی قرار داشته باشد.

پایایی با این امر سروکار دارد که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد. به عبارت دیگر، «همبستگی میان یک مجموعه از نمرات و مجموعه دیگری از نمرات در یک آزمون معادل که به صورت مستقل بر یک گروه آزمودنی به دست آمده است» چقدر است. به بیان دیگر اگر ابزار اندازه‌گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار به یک گروه واحدی از افراد بدهیم نتایج حاصل نزدیک به هم باشد. با توجه به اینکه پرسشنامه شماره 2، براساس فرآیند تحلیل شبکه و از نوع مقیاس ساعتی می‌باشد لذا برای بررسی پایایی پرسشنامه از نرخ ناسازگاری استفاده می‌گردد و چنانچه میزان ناسازگاری مقایسات زوجی بیشتر از 1/0 باشد بهتر است در مقایسات تجدید نظر گردد ‏[22].

3-7- محاسبه نرخ ناسازگاری

نرخ ناسازگاری نشان می‌دهد تا چه اندازه می‌توان به اولویت‌های تعیین شده اعتماد کرد. تجربه نشان داده است كه اگر نرخ ناسازگاری كمتر از 1/0 باشد سازگاری مقایسات قابل قبول بوده و در غیر اینصورت مقایسه‌ها باید تجدید نظر شود. گام­های زیر برای محاسبه نرخ ناسازگاری به كار گرفته می‌شود [30] :

گام 1. محاسبه بردار مجموع وزنی: ماتریس مقایسات زوجی را در بردار ستونی «وزن نسبی» ضرب می­کنیم. بردار جدیدی را كه به این طریق بدست می‌آید، بردار مجموع وزنی نامیده می­شود.

گام 2. محاسبه بردار سازگاری: عناصر بردار مجموع وزنی را بر بردار اولویت نسبی تقسیم کرده، بردار حاصل بردار سازگاری نامیده می‌شود.

گام 3. بدست آوردن میانگین عناصر بردار سازگاری که lmax را به دست می‌دهد.

گام 4. محاسبه شاخص ناسازگاری: شاخص ناسازگاری طبق رابطه (3-10) تعریف می‌شود:

(3-10)

n: تعداد معیارهای موجود در مسأله

بیشتر مواقع به جای محاسبه lmax از روش تقریبی میانگین حسابی طبق رابطه (3-11) استفاده می‌شود.

(3-11)

- پارامتر n تعداد معیارهای موجود در مسأله است.

- پارامتر L مقدار تقریبی lmax است.

- پارامتر A ماتریس مقایسه زوجی معیارهاست.

- بردار Wi نیز همان بردار ویژه یا بردار اولویت معیارها است.

- بردار AWi برابراست با حاصلضرب ماتریس مقایسه زوجی معیارها در بردار ویژه (اولویت­ها)

بنابراین کافیست تا پس از محاسبه AWi هریک از درایه‌های این بردار را بر درایه متناظر بردار Wi تقسیم نموده و سپس مقادیر بدست آمده را جمع نمود. با تقسیم عدد حاصل بر تعداد معیارها (n) مقدار L بدست خواهد آمد.

گام 5. محاسبه شاخص ناسازگاری تصادفی: شاخص ناسازگاری تصادفی از جدول 3-5 استخراج می‌شود.

جدول 3- 5شاخص ناسازگاری تصادفی [30]

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

n

58/1

57/1

55/1

53/1

51/1

48/1

44/1

4/1

34/1

24/1

10/1

88/0

52/0

0

0

IRI

گام 6. محاسبه نرخ ناسازگاری: نرخ ناسازگاری از رابطه (3-12) بدست می آید. نرخ ناسازگاری 1/0 یا كمتر، قابلیت اعتماد و سازگاری در مقایسات را بیان می‌كند ‏[22].

(3-12)


Validity

Reliability

Inconsistency Ratio (IR)

Weighted Sum Vector (WSV)

Consistency Vector (CV)

Inconsistency Index (II)

Inconsistency Random Index (IRI)

قيمت فايل:9000 تومان
تعداد صفحات:19
تعداد اسلايدها:19
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی