مدیریت
این پایان نامه در مورد فساد اداری می باشد.که در آن به بررسی عوامل موثر بر فساد اداری از دیدگاه کارکنان سازمان امور مالیاتی کشور اداره کل شرق تهران می پردازیم.جنبه جدید و نوع آوری تحقیق این است که با توجه به اینکه پژوهشهای قبلی عوامل موثر برفساد اداری را به طور کلی (کل ادارات دولتی ) بررسی کرده این پژوهش این عوامل را به صورت خرد و در سازمان خاصی (سازمان امور مالیاتی ) مورد بررسی قرار داده است.
این نوشتار در واقع پروپوزال فساد اداری و عوامل موثر بر فساد اداری از دیدگاه کارکنان را بررسی می کند.
ویتا تانزی صاحب نظر در مباحث فساد تعریف متفاوتی از فساد ارائه کرده است که آن را در چهارچوب فرآیند تصمیم گیری کارکنان وسیاستگذاران دولتی تبیین مینماید. او معتقد است که مسئول و کارگذاردولت هنگامی مرتکب فساد میشود که در اتخاذ تصمیمات اداری، تحت تاثیر منافع شخصی و شرایط خانوادگی و دلبستگی ههای اجتماعی قرار گرفته باشد. این تعریف درخصوص کشورهای در حال توسعه بیشتراز کشورهای صنعتی مصداق دارد،چرا که در این کشورها روابط اجتماعی و خانوادگی بسیار بالایی وجود داردو هرفرد موظف است تا درحد مقدور به خویشاوندان و نزدیکان خود کمک کند.(الوانی، 1380،ص 45)
مقدمه
کلیه سازمان ها به ویژه سازمان های موجود در کشور نیازمند جهشی عمده در افزایش کارآمدی بوده و بایستی زمینه فعالیت ها در سازمان ها به گونه ای فراهم شود که کارکنان و مدیران آنها با طیب خاطر تمامی تجربیات، توانایی ها و ظرفیت های خود را جهت اعتلای اهداف سازمانی به کار گیرند. این امر میسر نخواهد شد مگر آن که اصول و قواعد مربوط به رفتار شهروندی سازمانی شناسایی شده و بسترهای لازم برای پیاده سازی این گونه رفتارها فراهم گشته و زمینه بروز فساد ادرای به حداقل ممکن کاهش یابد.
می توان عنوان کرد که مفهوم فساد اداری را به اینصورت می توان عنوان نمود: پاداشی نامشروع است که برای ورود فرد متخلف به تخلف از وظیفه، تخصیص داده می شود. بطوریکه این پاداش، سوء استفاده از اختیارات دولتی را برای کسب منافع شخصی موجب میگردد.
در این تحقیق تلاش شده تا اثرگذاری عوامل اقتصادی، فردی و سازمانی بر این مفهوم مورد بررسی قرار گرفته و پیشنهادات مدیریتی لازم ارائه گردد. جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش شامل کارکنان اداره کل امور مالیاتی شرق تهران ، با پست های سازمانی معاون مدیر کل ، رئیس اداره امور مالیاتی ، رئیس گروه مالیاتی ، کارشناس ارشد مالیاتی ، کارشناس مالیاتی ،کارکنان ستادی و کارکنان هیات های حل اختلاف مالیاتی است. همچنین داده های جمع آوری شده و فرضیات تدوین شده در این تحقیق با استفاده از برخی تکنیک های آماری همچون رگرسیون و آزمون رتبه بندی فریدمن مورد تحلیل قرار گرفته اند. باتوجه به نتايج اين تحقيق و مطابقت آن با فوايد عيني به دست آمده در سازمانهاي بزرگ ميتوان راهكارهاي مناسبي را به متولیان سازمان های دولتی و غیردولتی فعال در امور اداری و یا سازمان هایی مشابه ارائه داد. امید است نتایج و پیشنهادات ارائه شده در این تحقیق، به متولیان امر کمک کرده تا در ارتقا و بهبود سلامت نظام اداری کشور خود و بهبود عملکرد خود، به شیوه موثرتری گام بردارند.
چکیده
یکی از مهمترین عواملی که نظام اداری را تهدید می کند، فساد اداری است . هنگامی که وجود فساد اداری را در اداره یا سازمانی تائید می کنیم. معمولا به آن معناست که قانون به خوبی اجرا نمی شود یا به عبارتی ، اجرای قانون مورد سوء استفاده واقع می شود، تا افراد به اهداف سوء خودشان برسند.
این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر فساد اداری از دیدگاه کارکنان اداره کل شرق تهران انجام شد. در یک مطالعه توصیفی پیمایشی، کارکنان سازمان امور مالیاتی شرق تهران به عنوان جامعه آماری وارد مطالعه شدند، جامعه آماری درپژوهش حاضر شامل کارکنان با پست های سازمانی معاون مدیر کل ، رئیس اداره امور مالیاتی ، رئیس گروه مالیاتی ، کارشناس ارشد مالیاتی ، کارشناس مالیاتی ،کارکنان ستادی و کارکنان هیات های حل اختلاف مالیاتی است.
حجم جامعه آماری پژوهش مورد نظر، 485 نفر می باشد. از حیث تحصیلات مقاطع دیپلم تا بالاتر در نظر گرفته شده است. تعداد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، و با استفاده از فرمول کوکران 214 نفر بدست آمده است. پس از جمع آوری داده ها و اطلاعات ، و بررسی وتلخیص آن ها برای بررسی متغیرهای جمعیت شناختی از آمار توصیفی و برای بررسی فرضیه ها از آمار استنباطی استفاده شده است. از آنجا که ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بوده، پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کزونباخ 8419/0 تعیین شد.
فرض نرمال بودن فرضیه ها با استفاده از آزمون کلموگروف – اسمیرنوف به اثبات رسید چون تمامی آماره ها بالای 0.05 است فرض نرمال بودن تایید می شود و با استفاده از روش تحليل رگرسيون به آزمون فرضيات تحقيق پرداختیم. رگرسيون چندمتغيره يکي از پايه ها و اساس تحليل داده ها است و روابط بين داده هاي آماري را بطور آشکار نمايان مي کند. با توجه به نتایج آزمون رگرسیون، فرض صفر یعنی عدم ارتباط میان متغیرها برای تمامی فرضیه ها در سطح معنی داری 00/0 رد شده و تمامی فرضیات تایید می شوند. نتایج بررسی معناداری نشان ميدهد که روابط بين كليه متغيرهاي تحقیق مورد تأييد قرار گرفت همچنین نتایج رتبه بندی عوامل موثر بر بروز فساد اداری به وسیله آزمون میانگین رتبه ای فریدمن نشان داد که عوامل اقتصادی دارای بالاترین میزان رتبه بوده است. همچنین، همانطور كه در نتایج بدست آمده از آزمون رگرسیون مشاهده ميشود، فرضیات تخقیق مورد تائید می باشد، تأثير كلي عوامل اقتصادی بيشتر از ساير متغيرها بوده است. که توجه جدی مسولان را برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی کارکنان را که باعث جلوگیری از بروز فساد اداری می شود را می طلبد.
واژگان کلیدی:فساد اداری، سازمان امورمالیاتی، کارکنان، متغیر، عوامل اقتصادی
فهرست مطالب
چكيده 1
فصل اول: کلیات تحقیق
1-1-مقدمه 2
1-2-بیان مساله 3
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق 4
1-4-مبانی نظری تحقیق 4
1-5- نوع آوری تحقیق 7
1-6-اهداف مشخص تحقیق 7
1-7- فرضیات تحقیق 7
1-8-تعریف متغیرها و مدل مفهومی 8
1-9-تعریف اصلاحات 9
3-2- روش تحقیق 57
3-3-روش جمع آوری اطلاعات 58
3-4-متغییرهای تحقیق 58
3-5-مدل مفهومی تحقیق 58
3-6- ابزار اندازه گیری 59
3-6-1- روایی یا اعتبار 60
3-6-2-پایایی ابزار اندازه گیری 60
3-7-روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه 60
3-8-روش ها و ابزار تجزیه تحلیل 61
منابع