روانشناسی و علوم تربیتی
فرسودگی شغلی پاسخی روانشناختی به استرس است که با خصوصیاتی مثل خستگی هیجانی ،مسخ شخصیت و عدم کفایت فردی توام می باشد.( منتظرغیب وکیخانژاد.1391) فرسودگی شغلی یا کارزَدگی را از لحاظ لغوی میتوانیم تحلیل قوای روانی که گاهی با افسردگی همراه هست و از تلاش برای کمک به بیماران روانی یا افراد تحت فشار روانی ناشی میشود تعریف کرد .
فرسودگی شغلی نشانگان خستگی مفرط عاطفی به دنبال سالها درگیری و تعهد نسبت به کار و مردم هست. به عبارت دیگر فرسودگی شغلی خستگی فیزیکی، هیجانی و روانی به دنبال قرار گرفتن طولانی مدت در موقعیت کار سخت هست.این نشانگان حالتی است که در آن قدرت و توانایی افراد کم و رغبت و تمایل آنها برای انجام کار و فعالیت کاهش پیدا میکند.(محمدی و همکاران،1391)
برگرفته شده از فصل دوم پایان نامه فرسودگی شغلی می باشد که در قسمت اول مبانی نظری فرسودگی شغلی کامل تشریح می شود و در قسمت بعد پیشینه تحقیق فرسودگی شغلی بیان خواهد شد
نمونه پیشینه تحقیق خارجی فرسودگی شغلی
لاندووسکی و کوپر ( 2002) طی پژوهشی با عنوان عوامل موثر در فرسودگی شغلی به این نتیجه رسید که عوامل موثر در خشم و نومیدی کارکنان زمینه ساز فرسودگی شغلی محسوب می شوند و عوامل دیگر مثل سن، جنس، قوانین کار و حقوق به عنوان عوامل غیر مستقیم بر نارضایتی و فرسودگی شغلی تأثیر دارند.
نمونه پیشینه تحقیق خارجی فرسودگی شغلی
احقر (1385) در پژوهشی با عنوان نقش فرهنگ سازمانی مدارس در فرسودگی شغلی دبیران دوره راهنمایی مدارس تهران به این نتیجه رسید که 6/51% مدارس دارای فرهنگ سازمانی بوروکراتیک ، 6/17٪ دارای فرهنگ مشارکتی ، 19٪ دارای فرهنگ ماموریتی و 8/7% دارای فرهنگ کار آفرینی در حد بالاتر از متوسط هستند . نتیجه این تحقیق نشان داد که از روی نمرات و فرهنگ سازمانی می توان فرسودگی شغلی دبیران را پیش بینی کرد و قدرت پیش بینی فرهنگ کارآفرینی بیش از فرهنگ مشارکتی و فرهنگ مشارکتی بیش از فرهنگ ماموریتی و بوروکراتیک است.
فهرست مطالب
فصل دوم: چارچوب نظری و پیشینه تحقیقاتی فرسودگی شغلی
2-3- فرسودگی شغلی
2-3-1- مراحل و سير فرسودگي
2-3-2- آغاز نشانه هاي مزمن فرسودگي
2-3-3- عوامل مؤثر در فرسودگي شغلی
2-3-4- شيوه هاي مقابله با فرسودگي شغلي
پیشینه پژوهشی فرسودگی شغلی پیشینه داخلی فرهنگ سازمانی پیشینه خارجی فرهنگ سازمانی
فهرست منابع و ماخذ