سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری فراشناختی 40 صفحه

دسته بندي: مقالات
18 آذر
روانشناسی و علوم تربیتی

این نوشتار نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری فراشناختی می باشد که در ابتدا مبانی نظری راهبردهای یادگیری فراشناختی تشریح خواهد شد و در ادامه پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری فراشناختی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. راهبردهاي فراشناختي به عنوان جنبه‌هاي خيلي مهم راهبردهاي يادگيري شناخته شده‌اند. فلاول (1979) برای اولین بار در مقاله خود اصطلاح فراشناخت را مطرح کرد و آن را دانش فرد درباره فرایند های شناختی خود تعریف کرد. به گفته او راهبردهای فراشناختی، نظارت آگاهانه از راهبردهای شناختی فرد برای رسیدن به اهداف خاص است. به عبارت دیگر راهبردهاي فراشناختي تدبيرهايي هستند براي نظارت بر راهبردهاي شناختي و هدايت آنها (استفان، گری ، 2009).

در نظر او فراشناخت هرگونه دانش يا فعاليت شناختي است كه موضوع آن كنترل هر جنبه از اقدامات شناختي و تنظيم آن است. بر طبق نظر بوندز و همكاران (1992)، فراشناخت دو جنبه اساسي را در برمي‌گيرد: نخستين جنبه اين است كه يادگيرنده از طبيعت تكاليف يادگيري و نيازهايش براي دسترسي به تكاليف آگاه است. دومين جنبه اين است كه يادگيرنده، دانش مربوط به تكميل تكليف يادگيري را در اختيار دارد. بنابراين افراد داراي راهبردهاي فراشناختي، دانش اطلاعات جديد و راهبردهاي شناختي را دارند. اين مقوله از آن جه.ت فراشناخت خوانده مي‌شود كه معناي اصلي آن «شناخت در مورد شناخت» است. گمان مي‌رود كه مهارت‌هاي فراشناختي، نقش مهمي در انواع فعاليت‌ها از جمله رد و بدل كردن اطلاعات به صورت كلامي، ترغيب كلامي، نوشتن، فراگيري زبان، توجه، حل مسئله، شناخت اجتماعي و اشكال مختلف خودآموزي و كنترل خود ايفا مي‌كنند (گارتلند و استروس نایدر ، 2007).


نمونه پیشینه راهبردهای یادگیری فراشناختی

جرالد (2001) در بررسي پژوهش‌هاي صورت گرفته در آمريكا در زمينه تأثير راهبردهاي فراشناختي در پيشرفت تحصيلي چنين گزارش داده كه در ميان حوزه‌هاي پژوهشي، بررسي تاثير راهبرد‌های یادگیری بيشترين سهم را به خود اختصاص داده است. براساس اين پژوهش‌ها خوانندگان مسلط‌تر، انواع بيشتري از راهبردهاي فراشناختي را مورد استفاده قرار مي‌دادند و در اين زمينه پشتكار بيشتري نشان مي‌دادند و معمولاً از نظر پيشرفت تحصيلي در سطح بالاتري قرار داشتند.

فهرست مطالب

تعریف نظری و مفهومی راهبردهای یادگیری فراشناختی تعریف عملیاتی راهبردهای یادگیری فراشناختی فصل دوم پایان نامه : چارچوب نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای یادگیری فراشناختی

2ـ3 ـ2 ـ راهبردهاي فراشناختي
2-3-2-1- راهبردهاي برنامه‌ريزي
2-3-2-2-راهبردهاي نظارت و ارزشيابي
2-3-2-3- راهبردهای نظم دهی
2-3-3- تفاوت‌هاي جنسيتی در استفاده از راهبردهای یادگیری
2ـ3ـ 4ـ رشد و راهبردهاي يادگيري
2ـ5 ـ پيشينه پژوهشی تحقيق
2- 5 -1-1- پژوهش‌هاي صورت گرفته خارجي
2- 5 -1-2- پژوهش‌هاي صورت گرفته داخلی
2 ـ5 ـ 2ـ راهبردهای شناختی و فراشناختی

2 ـ5 ـ 2ـ1 ـ پژوهش های صورت گرفته خارجی در مورد راهبردهای یادگیری فراشناختی 2 ـ2 ـ 2ـ2 ـ پژوهش های صورت گرفته داخلی در مورد راهبردهای یادگیری فراشناختی

2-6- نتیجه گیری
منابع

قيمت فايل:24000 تومان
تعداد صفحات:40
تعداد اسلايدها:40
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی