سایت کاریابی جویا کار

پرسشنامه ارزیابی آمادگی شهر الکترونیک

دسته بندي: مقالات
24 آبان
مدیریت
دانلود پرسشنامه پایان نامه رشته مدیریت پرسشنامه ارزیابی آمادگی شهر الکترونیکی

تعدا سوالات پرسشنامه ارزیابی آمادگی شهر الکترونیک : 19 سوال

مقدمه پرسشنامه استاندارد ارزیابی آمادگی شهر الکترونیکی

- منابع گردآوري داده‌ها
به منظور گردآوري داده‏هاي مورد نياز تحقيق، منابع و روش‏هاي مختلفي وجود دارند که در يک نگاه کلي مي‏توان آنها را به دو دسته منابع اوليه و منابع ثانويه تقسيم کرد.

منابع ثانويه: براي شناخت مباني نظري تحقيق و دستيابي به اطلاعات حاصل از تلاش‌ها‌ي تحقيقي در گذشته روش‌ها‌ي کتابخانه‌اي مورد نظر است. اين روش جهت جمع‏آوري اطلاعات موجود براي پي‏ريزي مباني کلي تحقيق همچون تعريف مفاهيم کليدي و عملياتي، طرح ضرورت‌ها، بيان کاربردها‌ و تشريح اهميت و نيز شناخت مباني نظري مورد استفاده قرار مي‌گيرد.


منابع اوليه: پس از جمع‏آوري داده‏هاي موجود که از منابع ثانويه بدست آمده‏اند، نياز جهت بدست آوردن داده‏هاي تکميلي وجود دارد که محقق بايد با استفاده از ابزارهاي جمع‏آوري داده‏ها مانند پرسشنامه، آنها را از منابع اوليه بدست آورد زيرا از منابع ثانويه قابل حصول نيستند. از آنجا که پژوهش حاضر از نوع توصيفي است، همچون بسياري از مطالعات توصيفي مشابه براي جمع‏آوري اطلاعات مورد نياز جهت پاسخگويي به يکي از پرسشهاي تحقيق از پرسشنامه استفاده شده است و در مورد ساير سوالات، اطلاعات و آمار موجود جهت تحليل مورد استفاده قرار گرفته است. دلايل استفاده از پرسشنامه بدين شرح است:


1- صرفه جويي در وقت و هزينه.
2- در مقايسه با ساير روش‌ها‌ از اعتبار بيشتري برخوردار است.
3- استخراج داده‌ها‌ در اين روش آسان‌تر است.


سوالات پرسشنامه کاملاً بر اساس شاخص‏هاي تعريف شده در مدل CID (مدل دانشگاه هاروارد) که شد طراحي شده‌اند. مقياس مورد استفاده براي اندازه‌گيري، مقياس اندازه‌گيري پنج گزينه‌اي ليکرت است که با اختصاص اعداد از يک تا پنج امکان تجزيه و تحليل نتايج بر مبناي مقياس فاصله‌اي فراهم شده است.

روايي و پايايي پرسشنامه
روايي به معني صحيح و درست بودن است. اعتبار يا روايي بدين معني است که ابزار اندازه‌گيري تا چه حد خصيصه مورد نظر را مي‌سنجد. اهميت روايي از آن جهت است که اندازه‏گيري نامناسب و غيرکافي مي‌تواند از ارزش هر پژوهش علمي بکاهد. ] خاکي، ص 82، 1378[


مدل نهايي استفاده شده براي طراحي پرسشنامه، مدلي است که در جهت هدف تحقيق و براي پاسخگويي به سوالات آن تهيه شده و پرسشنامه تحقيق نيز بر مبناي مدل پيشنهادي دانشگاه هارواد طراحي شده است. از آنجاييکه اين مدل در سطح بين‌المللي شناخته شده بوده و تا کنون بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفته است و هر ساله وضعيت آمادگي الکترونيکي در کشورهاي مختلف بر اساس اين مدل محاسبه و اعلام مي‌گردد، بنابراين پرسشنامه‌ طراحي شده بر مبناي آن داراي روايي محتوايي است.

پايايي يا قابليت اعتماد ابزار اندازه‌گيري مورد ديگري است که بايد در يک کار پژوهشي مورد توجه قرار گيرد. منظور از پايايي يک وسيله سنجش آن است که اگر خصيصه مورد نظر دوباره با همان وسيله (يا وسيله مشابه و قابل مقايسه با آن) و تحت شرايط مشابهي اندازه‌گيري شود، نتايج حاصل از آن، مشابه، دقيق و قابل اعتماد باشد. ] هومن، ص 56، 1378[


سنجش پايايي ابزار اندازه‏گيري با اين هدف صورت مي‌گيرد که در زمان‌ها‌ و مکان‌هاي مختلف کاربرد داشته باشد و چنانچه اين تحقيق توسط فرد محقق ديگري در زمان و مکان ديگري صورت پذيرد بتوان به نتايج مشابه‌اي دست يافت.


براي برآورد قابليت اعتماد پرسشنامه مي‌توان از روش‌ها‌ي مختلف نظير روش تکرار آزمون‌ها‌ (بازآزمايي)، روش معادل‏سازي (موازي و همتا)، روش آلفاي کرونباخ و ... استفاده کرد که معروفترين آنها‌ همان روش آلفاي کرونباخ است. آلفاي کرونباخ بين صفر تا يک محاسبه مي‌شود که هرچه مقدار آن به يک نزديک‌تر شود نشان دهنده اعتبار بالاتر پرسشنامه است.

در اين تحقيق براي برآورد اعتبار پرسشنامه از روش آلفاي کرونباخ استفاده شده که فرمول آن عبارت است از:
∝=n/(n-1) (1-(∑▒S_i^2 )/S^2 )
α: ضريب آلفاي کرونباخ
n: تعداد سوالات
Si: انحراف معيار هر سوال
S: انحراف معيار کل پرسشنامه
با استفاده از نرم افزار SPSS ضريب آلفاي کرونباخ پرسشنامه تحقيق 92/0 بدست آمد که حاکي از قابليت اعتماد پرسشنامه است و بدين معني است که تاثير شانس و تصادف در اندازه‏گيري متغير مورد آزمون قابل اعتنا نمي‌باشد.


قيمت فايل:8000 تومان
تعداد صفحات:11
تعداد اسلايدها:11
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی